Mes turime 416 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4075
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90292
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

25 kunigystės metai – prasminga sukaktis

2018 m. birželio 6 d., trečiadienis Nr.41 (1765)

19-ajame amžiuje gyvenęs šveicarų rašytojas A.F.Amjelis rašė: „Minutės ilgos, o metai trumpi“. Kartais gyvenime būna situacijų, kai minutės ar net sekundės būna be galo ilgos, beprotiškai ilgos, o metai pralekia lyg akimirka. Greitai prabėgo 25 metai nuo įšventinimo į kunigus net keturių parapijų: Labanoro, Saldutiškio, Kirdeikių ir Kuktiškių, klebonui Jurgiui Kazlauskui, kuris paskutinę gegužės mėnesio dieną kartu su keturiais savo kurso draugais, bičiuliais, kunigais ir Kaišiadorių vyskupu emeritu Juozu Matulaičiu paminėjo sidabrinį kunigystės jubiliejų.

Ketvirtis amžiaus kiekvieno žmogaus gyvenime – tai nemažas laiko tarpas, o realiai žiūrint – trečdalis gyvenimo. Kunigo kelyje visada yra nemažai išbandymų, ir jeigu praėjus ketvirčiui amžiaus gali pasakyti: „Aš esu teisingame kelyje ir mano pasirinktas kelias – man Dievo skirtas kelias“, vadinasi jaunystės pasirinkimas buvo teisingas. Prieš 25 metus jį ir kurso draugus įšventinęs į kunigus Kaišiadorių vyskupas Juozas Matulaitis, žiūrėdamas į jau subrendusius kunigus, mininčius kunigystės sidabrinį jubiliejų, turėjo būti patenkintas, kad tuomet nesuklydo suteikdamas Jurgiui Kazlauskui ir trims jo kurso draugams: Vincui Baubliui, Aurymui Tarasevičiui, Gintautui Jančiauskui ir Vilniaus vyskupijos Švenčionėlių parapijos klebonui kunigui Raimundui Macidulskui, palaiminimus. Sidabrinį kunigystės jubiliejų švenčiantiems kunigams gerb. Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozas Matulaitis kalbėjo:

- Smagu, kad jūs susirinkot taip gausiai į Marijos garbei pašvęstą šventovę, bet svarbiausia, kad mes šiandien pagerbėme tuos, kurie nešioja dvasinę šventovę, kurie Kunigystės sakramentą neša per gyvenimą lyg žibintą mūsų tautoje. Daug kas pasikeitė Lietuvoje per tuos 25 metus. Šiandien mes džiaugiamės, kad mūsų artimiausieji pagalbininkai – kunigai – per tą laiką įrodė savo ištikimybę Dievui ir savo kraštui. Savo pasišventimu, malda ir ištikimybe. Reikia tikėtis, kad jie ir toliau brangins maldą, meilę ir ištikimybę Dievo motinai Marijai ir pradžiugins Viešpatį Jėzų savo gyvenimu, savo pasiaukojimu, savo pasišventimu, kad ir sulaukę 50 metų kunigystės, būtų verti ir mylintys Dievą ir kiekvieną sutiktą žmogų, kad Dievas juos laimintų ir suteiktų stiprybės.

Po to gerb. vyskupas emeritas Juozas Matulaitis sidabrinį jubiliejų švenčiantiems kunigams: Jurgiui Kazlauskui, monsinjorui dekanui Vincui Baubliui, kunigui Gintautui Jančiauskui ir kunigui Aurymui Tarasevičiui, įteikė Kaišiadorių vyskupo ordinaro Jono Ivanausko žodžius-padėkas ir palaiminimus, kuriuos kartu su vyskupu Jonu Ivanausku pasirašė ir vyskupas emeritas Juozas Matulaitis, kuris ir jubiliejines mišias aukojo. Kalbėdamas po šv. Mišių Labanoro, Saldutiškio, Kirdeikių ir Kuktiškių klebonas kun. Jurgis Kazlauskas padėkojo visiems: vyskupui, kunigams ir tikintiesiems, dalyvavusiems šv. Mišiose, o Labanoro bažnyčiai savo kunigystės proga, kaip padėką švč. Mergelei Marijai už globą, padovanojo votą.

Po to buvo daug sveikinimų, palinkėjimų. Graži ir prasminga šventė gražioje Labanoro bažnyčioje visiems dalyvavusiems ilgam išliks atmintyje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis