Mes turime 183 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3791
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17790
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65116
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Artėja rajono valdžios krachas – koalicijos partneriai nusigręžė nuo arogantiškojo mero Rimanto Klipčiaus

2018 m. birželio 2 d., šeštadienis Nr.40 (1764)

Klipčių vadovaujamą koaliciją ištikusi vertybių krizė gali palikti rajoną be valdžios

Trečiadienį turėjęs vykti rajono savivaldybės tarybos posėdis baigėsi taip ir neprasidėjęs. Meras Rimantas Klipčius tik spėjo dar prieš posėdį jau kažkelintą kartą (savivaldybė jau buvo pasveikinusi) pasveikinti gimtadienio proga savo tėtį Rimą Klipčių, kurį daugelis patyliukais vadina faktiniu rajono vadovu, ir, kaip byloja faktai, galimai neklysta. Toliau „vežimas“ nudardėjo nuokalnėn... Posėdis neįvyko net iš dviejų bandymų. Liko nesvarstyti 16 darbotvarkės klausimų ir dar keletas papildomų, nepriimti sprendimai. Tai paralyžiuoja savivaldybės veiklą. Kyla abejonių, ar meras valdo situaciją ir pajėgia atlikti jam rinkėjų patikėtas pareigas?

Nors ankstų trečiadienio rytą į posėdį atvyko darbingai nusiteikę 22 tarybos nariai (trys neatvyko dėl pateisinamų priežasčių), kvorumas buvo, posėdis neįvyko. Pasirodo, meras Rimantas Klipčius taip prisivadovavo, kad nesugebėjo sudaryti posėdžio darbotvarkės, kuriai pritartų bent jau jo valdančioji koalicija. Merui perskaičius darbotvarkę, Lenkų rinkimų akcijos ir Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Antonij Jundo frakcijos vardu pareiškė: „Kadangi mūsų pasiūlyti klausimai neįtraukti, mes už darbotvarkę nebalsuosime“. 12 tarybos narių, tarp kurių ir visi trys posėdyje dalyvavę Lenkų rinkimų akcijos nariai, balsavo „prieš“.

Posėdžio darbotvarkės nepatvirtinus, sutrikęs meras paskelbė pusvalandžio pertrauką, nors tarybos nariai ir prieštaravo. Kokia čia pertrauka, jeigu posėdis nevyksta? Vėliau tarybos nariai pasakojo, kad meras su tėvu ir juristu V.Kastanausku išskubėjo kažką karštai besiaiškindami.

Po pusvalandžio sugrįžęs meras dar kartą pabandė laimę – paskelbė balsavimą už tą pačią posėdžio darbotvarkę. Kaip šlapiu skuduru per veidą gavo ir antrą kartą – 12 tarybos narių balsavo „prieš“. Meras nervingai nutrenkė kėdę ir išvyko, pasak šaltinių, ieškoti naujų partnerių... Bet kur dar surasti tokių, kas ryžtųsi su Klipčiais „eiti obuoliauti“?

Neatlaikę mero Rimanto Klipčiaus susireikšminimo, nepagarbos žmonėms ir nesiskaitymo, jo nuolatinio prabangos demonstravimo, diktato, vienas po kito traukiasi buvę partneriai, kurie yra nepraradę moralinių vertybių. Pirmasis neatlaikė Klipčių atmosferos socialdemokratas Audrius Karvelis – pasitraukė iš koalicijos. Ties tokia pat pasirinkimo riba atsidūrė visa Lenkų rinkimų akcijos ir Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija – 5 tarybos nariai. Buvusio vicemero Kęstučio Trapiko, kuris padėjo jaunajam merui žengti pirmuosius žingsnius šiose pareigose, brutaliai atsikratė, kai šis pradėjo tramdyti jaunąjį valdininką ir trukdyti jo „plačiam užmojui“.

Taip greitai galima likti vienam...

Kokie lenkų politikų pateikti svarstymui klausimai merą taip išgąsdino, kad ryžosi geriau eiti į konfliktą, negu įtraukti klausimus į darbotvarkę, tarybos narys Antonij Jundo kol kas nepanoro detalizuoti, bet pažadėjo vėliau apie tai pasisakyti. Pasak jo, meras Rimantas Klipčius visai suįžūlėjo, visiškai nesiskaito su koalicijos partneriais, į jų nuomonę neatsižvelgia, viską sprendžia vienas, kiti jam nesvarbūs. Į posėdžių darbotvarkes įtraukia tik tuos klausimus, kuriems pritaria jis, kitų net netraukia.

Laiko patvirtinta tiesa! Prisiminkime, kiek rajono gyventojams naudingų sprendimų projektų buvo parengę Konstantas Ramelis, Kęstutis Trapikas ir kiti, o meras jų net neleido tarybai išgirsti – neįtraukė į darbotvarkę. „Nes darbotvarkę sudaro meras!“ - išdidžiai yra atrėžęs posėdyje Rimantas Klipčius.

Kiek rajono žmonės prarado dėl mero nesukalbamumo per šiuos trejus metus?

Irena PAULIUKEVIČIENĖ