Mes turime 351 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1421
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11608
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87638
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Adutiškiečiai – už sveiką gyvenimo būdą

2018 m. gegužės 26 d., šeštadienis Nr.38 (1762)

Adutiškio miestelio bendruomenė pagal veiklos planą gegužės 18 d. organizavo susitikimą su mūsų kraštiečiu Tomu Stūgliu tema „Sveika gyvensena ir kaip išsikelti tikslus“. Į susitikimą susirinko moksleiviai, miestelio mokytojai, jaunimas, kiti gyventojai. Pokalbis vyko apie mitybą, poilsį, laisvalaikį ir apie tai, kokią svarbą šiandien turi fizinis žmogaus aktyvumas, kokią naudą visa tai duoda mūsų sveikatai.

Antra pokalbio dalis buvo apie motyvaciją ir kaip išsikelti tikslą, kaip jį įgyvendinti siekiant rezultato. Kelias yra ilgas, su daugeliu galimų nesėkmių, bet noras ir užsispyrimas po tam tikro laiko duoda vaisių. Tomas palinkėjo atrasti ir pažinti save, atskleisti savo sugebėjimus.

Gegužės 19 d. buvo paminėta Tarptautinė šiaurietiško ėjimo diena. Ankstyvą rytą susirinkę bendruomenės nariai, jaunimas ir kiti gyventojai linksmai dalijosi įspūdžiais apie vakarykštį susitikimą su Tomu Stūgliu. Padarę mankštą ir apšilimą, prisiminėme šiaurietiško ėjimo alfa techniką, populiarią Europoje. Pasitreniravę patraukėme Adutiškio miestelio gatvėmis. Buvo pasitelkta į pagalbą išmanioji technika, padėjusi suskaičiuoti atliktų žingsnių skaičių. Vyravo pakili nuotaika, kartais užtraukdavome dainą, gaivino rytinis žydinčių augalų kvapas ir mielas ausiai paukščių čiulbėjimas. Grįžę į pradinį tašką gavome gerą rezultatą - pusvalandis malonaus pasivaikščiojimo ir virš tūkstančio žingsnių. Visų laukė žolelių arbata su medumi. Fizinis aktyvumas, bendravimas, gera nuotaika visus nuteikė pakiliai. Nutarėme kiekvieno mėnesio pirmą penktadienį 20 val. rinktis ir pasportuoti, pabendrauti.

Taip ir gimsta tradicijos, bet svarbiausia – jas reikia tęsti.

Eimutis VALIUKAS

Asociacijos Adutiškio miestelio bendruomenė direktorius

 
Reklaminis skydelis