Mes turime 244 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1211
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11398
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87428
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. gegužės 26 d., šeštadienis Nr.38 (1762)

Kiaulių fermoje į srutų duobę įkrito penki žmonės

Gegužės 24 d. 11.24 val. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie tai, kad Švenčionėlių sen., Vėjinės kaime, kiaulių fermos siurblinėje į srutų duobę įkrito 5 žmonės. Išgelbėti skendę žmonės perduoti medikams. Pasak ugniagesių gelbėtojų, visi žmonės sąmoningi.

 

Jaunikis „pailsėjo“ areštinėje

Nei juoktis nei verkti – pirmosios vedybinės nakties guolį jaunikis iškeitė į areštinę, mat įsisiūbavus vestuvių puotai, tarp jaunųjų kilusį konfliktą tramdyti teko policijos pareigūnams.

Sekmadienį apie 2 val. nakties Švenčionių r. PK sulaukė skambučio iš vieno vestuvinio pokylio svečio. Paaiškėjo, jog 24 metų jaunoji ir aštuoniolikmetis jos išrinktasis savo jungtuvių šventę surengė Pabradėje. Kaistant šventinei nuotaikai, tarp jaunų sutuoktinių kilo, tikėkime – pirmasis, šeimyninis ginčas, kurio metu jaunikis nesusivaldė ir kumščiu trenkė savo sutuoktinei į galvą.

Taip jauna moteris patyrė nemenką fizinį skausmą. Pirmąją pagalbą vietoje nukentėjusiajai suteikė atvykę medikai. Į „linksmą“ įvykio vietą skubėjo ir pareigūnai. Jie patikrino šventės kaltininkų blaivumą. Abu jaunieji buvo neblaivūs: vyrukui nustatytas 1.17 promilės girtumo laipsnis, jo žmonelei 1,21. Agresyvus, ką tik santuokos įžadus davęs naujai susikūrusios šeimos vyras, naktį „pailsėjo“ Švenčionių r. PK areštinėje. Dėl smurto artimoje aplinkoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Apvogė statybų aikštelę

Gegužės 14 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie vagystę statybų aikštelėje. Pabradėje, Žaliojoje gatvėje esančioje statybvietėje yra statomas daugiabutis gyvenamasis namas. Nors teritorija yra aptverta ir saugoma, tačiau, pasak statybos bendrovės atstovų, iš statybvietės dingo apie 50 metrų jėgainės elektros kabelio, 2 elektros ilgintuvai, taip pat sulaužytas LED žibintas. Padaryta turtinė žala yra tikslinama.

 

Įsibrauta į Pabradės vaikų globos namus

Nuostolių patyrė ir Pabradės vaikų globos namai. Gegužės 18-19 dienomis, kaip tikino globos namų administracija, kažkas išdaužė vaikų globos namų pastato pirmo aukšto lango stiklą ir įsibrovė į vidų. Čia įstaigos personalas aptiko išlaužtas dvylikos kabinetų duris, sugadintus užraktus, išvartytus kabinetuose esančius baldus. Brovėsi neprašyti svečiai ir į šalia esantį sandėliuką, kuriame, tiesą sakant, nieko vertingo nebuvo, tačiau užrakto mechanizmą jie sugebėjo sugadinti. Patirtas nuostolis tikslinamas.

 

Pasigedo namų apyvokos daiktų

Pagalbos į policiją kreipėsi Algirdėnų kaimo gyventoja. Gegužės 16 d. apie 10 valandą ryto į 56 metų moters gyvenamąjį namą įsibrovė ilgapirščiai. Būsto savininkė pasigedo namų apyvokos daiktų. Padarytas materialinis nuostolis siekia 1053 eurų.

 

Sumušė

Gegužės 15 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Incidentas įvyko antradienį, apie dešimtą valandą vakaro, kai Švenčionėliuose, netoli geležinkelio stoties, ties pėsčiųjų perėja per geležinkelį prie nukentėjusiojo iš nugaros priėjo iš pažiūros pažįstamas vyriškis ir kumščiu smogė jam į veidą, bei kelis kartus į galvą. Jaunas 28 metų vyras nuo smūgio ir skausmo buvo praradęs sąmonę. Atsidūręs Švenčionių r. ligoninėje buvo apžiūrėtas medikų ir paleistas namo.

 

Neblaivus sutuoktinis uždarytas

Gegužės 19 d. pietų metu tarpusavyje susiginčijo Pabradės miestelyje gyvenanti sutuoktinių pora. Tiesa, abu buvo gerokai įkaušę – 48 metų vyrui nustatytas 1,56 promilės girtumas, o penkiasdešimtmetei moteriai 2,30 promilės. Konflikto metu neblaivus vyras kumščiu kelis kartus trenkė savo žmonai per galvą, negana to, dar išpylė ant galvos degtinę. Atvykę greitosios medicinos pagalbos brigados medikai nukentėjusiąją pristatė į Švenčionių ligoninės priėmimo skyrių. Po specialistų apžiūros moteris buvo išleista namo. Agresyvus vyriškis uždarytas į areštinę.

 

Vairavo neblaivus

Gegužės 19 d. apie vidurnaktį Švenčionėliuose, Vilniaus gatvėje, pareigūnai sustabdė automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 46-erių vyras. Patikrinę jo blaivumą policininkai įsitikino, kad vairuotojas apgirtęs. Alkoholio matuoklis parodė 1,69 promilės. Transporto priemonės savininkas nušalintas nuo vairavimo, o Švenčionių r. ligoninėje paimtas jo kraujo mėginys girtumui patikslinti.

 

Nuskendo?

51 metų Pabradės gyventoja policijai aiškino, kaip jos 57 metų brolis, gegužės 14 d. apie pusiaudienį išėjo pasivaikščioti prie Dubingos ežero. Po kelių valandų minėtame ežere buvo pastebėtas plūduriuojantis vyro lavonas. Į įvykio vietą iškviesti narai lavono nerado, tačiau pakrantėje aptikti asmeniniai vyro daiktai bylojo, jog jų savininkas yra moters ieškomas brolis. Švenčionių r. PK pareigūnai paskelbė asmens paiešką.

 

Rado mirusį namo laiptinėje

Švenčionių r. PK gegužės 16 d. gavo pranešimą apie Vidžių gatvėje, Švenčionyse, viename iš daugiabučių namų rastą lavoną. Aptiktas vyro lavonas gulėjo namo laiptinėje ant žemės. Į įvykio vietą atvykę GMP medikai konstatavo 41 metų vyro mirtį. Ant velionio kūno išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Rado mirusį tėvą

Gegužės 19 d. Šutų kaimo gyventojas Švenčionių r. PK pareigūnams pranešė apie mirusį savo tėvą.

25 metų vyras apie ketvirtą valandą po pietų grįžęs namo, rado lovoje ant nugaros gulintį mirusį savo tėvą. Į įvykio vietą atvykę GMP medikai konstatavo 65 metų vyro mirtį. Ant velionio kūno išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Degė miškas

Gegužės 21 d. gautas pranešimas, kad Pabradės sen. Nemenčinės urėdijos Žeimenos girininkijoje dega miškas. Gaisro metu išdegė 15 ha miško paklotės ir ten laikomas biokuras. Jį gesinti padėjo kariai ir miškų priešgaisrinės komandos.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-05-14 iki 2018-05-20 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruot1 94 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 5 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 4 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 6 asmenys. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 4 asmenys, suimtų asmenų nebuvo, nuteistų/nubaustų 2.

Iš viso surašyta 171 ANK protokolų, iš jų 154 KET. Neblaivių vairuotojų – 3, neblaivių dviratininkų – 7, be saugos diržų – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 4, dviratininkų pažeidimai – 7, kita – 4. Kitų pažeidimų fiksuota 11: iš jų 3 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 4, viešosios rimties trikdymas – 1, melagingi pranešimai – 1, garbės ir orumo pažeminimas – 1, vaiko teisių pažeidimai – 1.

 

Švenčionių r. PK ir Vilniaus APGV Švenčionių PGT inf.

 
Reklaminis skydelis