Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2219
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12406
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88436
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mylėję Dievą ir Tėvynę

2018 m. gegužės 23 d., trečiadienis Nr.37 (1761)

2018 m. gegužės 4 d. Vilniuje, Mokytojų namuose, vyko 18-ojo nacionalinio mokinių konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ nugalėtojų apdovanojimo renginys. Šiais metais konkurse dalyvavo apie 900 mokinių iš visos Lietuvos ir lietuviškų mokyklų užsienyje. Mokiniai mūsų tautos istoriją iliustravo įvairiais darbais – rašiniais, piešiniais, rankdarbiais, filmais, dainomis – analizuodami okupacijų, tremties, ginkluotojo ir neginkluotojo pasipriešinimo ir tautos kelio į laisvę temas.

Į šį renginį buvau pakviesta ir aš, nes parašiau rašinį „Mylėję Dievą ir Tėvynę“. Ir man pasisekė. Laimėjau II vietą, gavau Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro bei LR švietimo ir mokslo ministerijos garbės raštą, daug knygų istorine tematika ir kuprinę.

Mokinių darbais papuoštoje salėje susirinko ne tik renginio dalyviai, bet ir garbūs svečiai. Sveikinimo žodį tarė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro atstovas Dalius Egidijus Stancikas, Lietuvos Respublikos Seimo narys, Laisvės kovų komisijos pirmininkas ir tremtinys Juozas Olekas, ilgamečio konkurso rėmėjo Europos Parlamento nario Algirdo Saudargo biuro atstovas Kęstutis Rimkevičius. Taip pat renginyje dalyvavo visuomenės ir politikos veikėjas, diplomatas ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Vidmantas Povilionis ir rezistento, politiko, kovotojo už laisvę, Lietuvos laisvės lygos įkūrėjo, daugelio knygų autoriaus anūkas, istorikas Antanas Terleckas.

Renginio metu buvo įteikti diplomai ir dovanos, skambėjo muzika. Savo muzikiniais pasakojimais publiką užbūrė Petras Vyšniauskas, scenoje pasirodė konkurso dainų dalies nugalėtojai, kurie savo kūrinius atliko gyvai. Įteikti papildomi konkurso partnerių apdovanojimai. Šiais metais Lietuvos kariuomenės vado apdovanojimas skirtas Aistei Bruževičiūtei iš Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos už rašinį „Šimtmečio žmogus – ryšininkės Gegutės istorija“. Įteikti Pilietinio aktyvumo skatinimo prizo buvo atvykęs Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos direktorius Virginijus Vitalijus Vilkelis. Pasveikinęs susirinkusius renginio dalyvius, jis šį prizą įteikė man. Taigi nacionaliniame konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ gavau du apdovanojimus. Konkursui mane paruošė mokytoja Laimutė Stūglienė.

Kviečiu ir kitų mokyklų mokinius įsijungti į šį konkursą, nes jis padeda geriau pažinti gimtąjį kraštą, jo žmones, praplečia akiratį.

Aurelija ASTIKAITĖ

ŠPRC 10 kl. mokinė

 
Reklaminis skydelis