Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2489
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12676
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88706
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis Nr.36 (1760)

Mirė ligoninėje

Gegužės 12 d. buvo gautas pranešimas apie lavoną. Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės Toksikologijos reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje, išsivysčius sepsio infekcijai, mirė 62 metų Pabradės gyventojas. Vyrui savaitę prieš patenkant į gydymo įstaigą, buvo lūžę šonkauliai. Dėl patirtų kūno sužalojimų vyksta ikiteisminis tyrimas.

 

Spardė neblaivią sugyventinę

32 metų Švenčionėlių miestelio gyventoja gegužės 12 d., apie aštuntą valandą vakaro, savo namuose patyrė smurtą. Neblaivi (nustatytas 2,32 prom. girtumas) sugyventinė įsivėlė į konfliktą su vyru. Neblaivus (nustatytas 1,92 prom. girtumas) ir agresyvus 42 metų sugyventinis mažiausiai 10 kartų kojomis spyrė moteriai, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Smurtaujantis vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Išpjovė mišką ir išsivežė medieną

Gegužės 10 d. Švenčionių r. PK fiksuotas pranešimas apie pavogtą medieną. Policiją apie incidentą informavo UAB „Kestarolis“ atstovas. Jo teigimu, per vieną mėnesį buvo išpjautas apie pusantro hektaro miško plotas, priklausęs minėtai bendrovei. Iš miško dingo ir visa mediena.

 

Sugadino turtą

Dėl sugadinto turto į Švenčionių r. PK kreipėsi UAB „Lithuanian Hunter“ generalinis direktorius. Jis tvirtino, jog yra sugadinti VĮ Švenčionių miškų urėdijos Adutiškio girininkijoje esantys bendrovei priklausantys bokšteliai.

 

Apvogė automobilį

43 metų moteris skundėsi, jog automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Senukų“ prekybos centro, esančio Utenoje, buvo įsibrauta į jos vyrui priklausantį automobilį „Ford Mondeo“. Iš transporto priemonės dingo automobilio galinės garso kolonėles ir dangtelis. Automobilį savininkas rado užrakintą. Įsibrovimo požymių neužfiksuota. Padarytas nuostolis siekia 400 eurų.

 

Vairavo neblaivus

Gegužės 8 d. Švenčionių r. PK pilietiškas rajono gyventojas pranešė, jog kelyje Švenčionėliai-Švenčionys pastebėjo įtartinai vairuojamą automobilį „Audi 80 Avant“. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai, sustabdė transporto priemonę ir patikrino vairuotojo blaivumą. Paaiškėjo, kad 43-erių metų vairuotojas yra visiškai girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,24 promilės girtumą. Neblaivus vyras uždarytas į Švenčionių r. PK į areštinę.

 

Degė ūkinis pastatas

Gegužės 9 d. gautas pranešimas, kad Pabradės m. Bajorėlių g. ūkiniame pastate kilo gaisras. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, atvira liepsna degė 7×4 m vieno aukšto medinis ūkinis pastatas, priklausantis K. M. Gaisro metu visiškai sudegė pastatas ir jame buvę daiktai, trūko gyvenamojo namo langų stiklai, apdegė kito ūkinio pastato palėpės durys ir stogo konstrukcijos. Išgelbėtas 3 m atstumu stovėjęs kitas ūkinis pastatas. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

 

Liepsnojo pirtys

Gegužės 12 d. 19 val. 22 min. gautas pranešimas, kad Švenčionėlių sen., Augustavo vs., Šermukšnių g. (sodų bendrijoje „Seklyčia“) dega pirtis. Atvykus, atvira liepsna degė medinė 7×3 m vieno aukšto pirtis, priklausanti E.Š. Gaisro metu nudegė stogas, sulieta pirties patalpa ir priešpirtis. Spėjama gaisro priežastis – dūmtraukio įrengimo reikalavimų pažeidimai.

Gegužės 13 d. gautas pranešimas, kad Pabradės m., Upės g., dega ūkiniame pastate įrengta pirtis. Atvykus, atvira liepsna degė mūrinis pastatas, priklausantis J.K.. Vieno aukšto ūkiniame pastate apdegė įrengta pirtis 2x2 m, perdengimas, sutrūko priepirčio lango stiklas, aprūko pagalbinės patalpos, nudegė 4 kv. m. stogo dangos, išardyta 5 kv. m. šiltinimo medžiagos. Spėjama gaisro priežastis – dūmtraukio įrengimo reikalavimų pažeidimai.

 

Degė miškai

Gegužės 9 d. miško teritorijoje, Pabradės sen., Pažeimenės k., kilo gaisras. Atvira liepsna degė apie 200 arų miško paklotės. Gaisro metu išdegė apie 1,69 ha I.M. priklausanti miško paklotė ir apie 0,31 ha valstybinio miško. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Gegužės 13 d. gaisras kilo miško teritorijoje Pabradės sen., Baliulių k. Gaisro metu išdegė apie 100 arų miško paklotės. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Dar vienas gaisras miško teritorijoje tą pačią dieną kilo Sarių sen., Melagėnų k. Gaisro metu išdegė apie 50 arų miško paklotės. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Tą pačią gegužės 13 d. gaisras kilo miško teritorijoje Švenčionėlių sen., Trūdų k., Švenčionėlių g. Gaisro metu išdegė apie 3 arus miško paklotės. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-05-07 iki 2018-05-13 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 125 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 7 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 3 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 7 asmenys, suimtų asmenų buvo 2, nuteistų/nubaustų 2.

Iš viso surašyta 113 ANK protokolų, iš jų 85 KET. Neblaivių vairuotojų – 1, be saugos diržų – 2, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 1, dviratininkų pažeidimai – 2, kita – 8. Kitų pažeidimų fiksuota 20: iš jų 9 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 8, melagingi pranešimai – 1, garbės ir orumo pažeminimas – 1, vaiko teisių pažeidimai - 1

Švenčionių r. PK ir Vilniaus APGV Švenčionių PGT inf.

 
Reklaminis skydelis