Mes turime 463 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3713
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28843
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76169
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitytojų pasiūlyta tema. Prabangą pamėgęs meras R.Klipčius nesidrovėdamas vėl sėda į prabangiausią automobilį

2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis Nr.36 (1760)

Meras R.Klipčius į Sarius papasakoti, kaip gerėja gyvenimas jam valdant, atvyko prabangiausia versija VW TIGUAN!

Trejus metus prasivažinėjęs prabangiu BMW, jaunasis meras Rimantas Klipčius nieku gyvu nesutinka persėsti į kuklesnį automobilį. Net aukštos šalies institucijos, kurioms suteikta teisė vietinius kunigaikštukus statyti į vietą, nepajėgia atpratinti nuo šios priklausomybės. Visai neseniai rašėme, kad Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė nedavė leidimo Švenčionių r. savivaldybei pirkti BMW už 36 000 eurų. Tarybos sprendimu valdininkams leista pirkti automobilius tik iki 25 000 Eur, brangesniems reikia Viešųjų pirkimų tarnybos leidimo.

Pasak D.Vilytės, praskolinto rajono merui tai pernelyg didelė prabanga. „Ar tikrai Švenčionių meras negali atlikti savo pareigų važinėdamas ekonominės klasės automobiliu, kokiais važinėja daugelis merų? - retoriškai klausė Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė. - Juolab, kad beveik 600 žmonių Švenčionių savivaldybėje prašo socialinių pašalpų, o pati savivaldybė yra prasiskolinusi ir jos išlaidos yra didesnės negu kitų.“

Šią nemalonią tiesą D.Vilytė pasakė šių metų kovo mėnesį vykusioje konferencijoje, pateikdama Švenčionių rajoną kaip blogą pavyzdį. Apie tai rašė „Verslo žinios“ kovo 16 d. Kaip sakoma, trumpai drūtai, ir šie jos žodžiai iš jokio konteksto neištraukti, kaip bando klaidinti rajono gyventojus mero „svita“, besiteisindama, kad D.Vilytė turėjo galvoje kažkokius senus laikus. Ir skolos minimos ne kokios nors senos, o 2018 m. Nors ekonomika šiuo metu sparčiai auga, biudžetas „kūpa“ viršplaninėmis lėšomis, Švenčionių rajono skolos nė kiek nemažėja, dar didėja – 2,5 mln. eurų kreditorinis įsiskolinimas, iš jų net 0,5 mln. pradelstas. Ir 600 žmonių prašo pašalpos – išmaldos, nes neturi duonai dabar, šią dieną.

Meras R.Klipčius numoja ranka į Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijas ir pas skurdo spaudžiamus rinkėjus atsiskaityti skrieja nauja prabangia mašina. Ir nesvarbu, kokiais pagrindais ta mašina valdoma, svarbu – požiūris. Kaip sakė VPT vadovė D.Vilytė: Tai, aišku, yra ne viešųjų pirkimų, o sąžinės dalykai“.

Ką čia bepridėsi?...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ