Mes turime 342 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1528
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26658
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73984
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kelionė po Europą – Vaikų literatūros skyriaus kiemelyje

2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis Nr.35 (1759)

Švenčionių viešojoje bibliotekoje antrą kartą surengta Europos dienos šventė „Per Europą keliauk – akimirką pagauk!“. Tai Europos komisijos atstovybės dalinai finansuojamas projektas, kurio veiklos vyksta vaikų literatūros skyriaus kiemelyje. Viešosios bibliotekos kolektyvas pasidžiaugė, kad jau antrus metus iš eilės projektas ne tik gauna dalinį Europos komisijos finansavimą, bet ir sulaukia didelio dalyvių entuziazmo ir aktyvaus dalyvavimo.

Į Europos šventę įsijungė Švenčionių pradinės mokyklos mokiniai: 2 c (mokytoja Nijolė Jarošienė), 2 d (Vilma Subačienė), 3 c (Rasa Štuikienė), 4 b (Danguolė Sadaunykienė) bei Švenčionių lopšelio darželio „Gandriukas“ vaikučiai su auklėtojomis Giedra Veršeliene, Dalia Kurcevič ir Inga Zakarevičiene.

Renginys, kurį vedė Švenčionių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Laima Strakšienė, prasidėjo Europos Sąjungos himnu – L. van Bethoveno „Odė džiaugsmui“, po to visi kartu sugiedojo Lietuvos himną – „Tautišką giesmę“. Šventės dalyvius pasveikino Švenčionių r. savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėja Teresa Sansevičienė, geros šventinės nuotaikos palinkėjo Viešosios bibliotekos direktorė Leonarda Vilčiauskienė.

Na, o po to prasidėjo linksmybės. Kai pernai šiame kiemelyje gegužės 9-ąją buvo švenčiama Europos diena, tai iš ryto dar prisnigo, o štai šiemet – saulutė tiesiog žeme ridinėjosi, viskas žydi, kvepia. Kiemelyje buvo numatyta daug erdvių, kur vaikai linksmai šventė Europos gimtadienį. Tačiau linksmybės nebuvo tuščios: žaisdami, pramogaudami, piešdami ar varžydamiesi tarpusavyje vaikai labai daug sužinojo apie Europos šalis. Tai ir Europos takas, ir lobių ieškojimas, ir krepšinio varžybos su teisingais atsakymais į klausimus, ir kompiuteriniai žaidimai, ir piešimas, ir šypsenėlių siuntimas žemėlapyje norimai šaliai – visi žaidimai buvo labai smagūs ir pamokantys.

Darželinukai dalyvavo estafetėse ir spalvino Europos šalių paukščius. Šiemet Europos šventės dalyviai pasigamino ir nemažai inkilėlių, įvairių edukacinių užsiėmimų metu juos išgražins, padekoruos, o jau kitų metų pavasariui iškels medžiuose. „Svajojame susikurti Europos paukščių parką“, - sakė viena iš projekto organizatorių Laima Strakšienė.

Mokytojoms ir auklėtojoms taip pat nebuvo kada nuobodžiauti: renginio organizatoriai lietuvišką greitakalbę „Geri vyrai geroj girioj gerą girą gerai gėrė“ išvertė į keletą Europos kalbų ir pasiūlė perskaityti. Buvo įdomu ir juokinga, juk net lietuviškos greitakalbės lietuviams nėra taip lengvai įkandamos, o ką jau kalbėti apie išverstas angliškai, vokiškai ar prancūziškai...

Visi šventės dalyviai iškeliavo su dovanėlėmis, balionais, mokytojos ir auklėtojos – su padėkomis. Ir organizatoriai, ir dalyviai džiaugėsi puikiai pavykusiu renginiu bei tikisi Europos dienos šventės tradiciją tęsti ir ateityje.

Irena POŽĖLIENĖ