Mes turime 388 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3344
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19545
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95575
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Adutiškio pasienio užkardai – 20 metų!

2018 m. gegužės 5 d., šeštadienis Nr.32 (1756)

Balandžio 26 d. daugiau kaip 48 kilometrus sienos su Baltarusijos Respublika sauganti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkarda paminėjo savo veiklos 20-metį. Iškilmingame renginyje dalyvavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovybė, Švenčionių rajono savivaldybės ir policijos komisariato, Adutiškio seniūnijos ir pagrindinės mokyklos atstovai, bendradarbiavimo partneriai, Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai, buvę bei dabar tarnaujantys Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai ir darbuotojai.

Ketvirtadienį į Adutiškio miestelio Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčią susirinko gausus būrys pareigūnų, svečių ir vietos bendruomenės narių. Renginys prasidėjo šventomis mišiomis už pasieniečius. Šiai šventei skirtas mišias laikė Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės parapijos klebonas Vytautas Pūkas.

Po šv. Mišių renginio vedėja visus pakvietė kartu su Adutiškio pagrindinės mokyklos moksleivių vokaliniu ansambliu „Vosilkėlė“ sugiedoti Lietuvos Respublikos himną ir tylos minute pagerbti Anapilin išėjusius Adutiškio pasienio užkardos pareigūnus.

Visus renginio dalyvius ir svečius pasveikino ir trumpam į 20-ies metų senumo įvykius sugrįžo Adutiškio pasienio užkardos vadas Leonardas Lukauskas. Buvo prisiminta istorija, kuomet 1998 m. vasario 1 d. Adutiškio pasienio užkarda buvo įkurta gyvenamajame name ir už nuomojamas patalpas teko mokėti nuomos mokestį. Naujoji pasienio užkarda pradėta statyti 2000 metais, o 2001-ųjų gruodį jau įsikėlė į naujas patalpas Kackonių kaime (Švenčionių r.).

Savo prisiminimais apie tarnybą užkardoje pasidalino buvę ilgamečiai jos pareigūnai Aleksandras Pupkevičius ir Valentinas Pirštelis. Buvusiems savo kolegoms jie linkėjo ištvermės ir stiprybės saugant valstybės sieną.

Užkardos pareigūnus ir darbuotojus su gražiu veiklos jubiliejumi pasveikino Ignalinos pasienio rinktinės vadas Saulius Tamulevičius ir VSAT vado pavaduotojas Vidas Mačaitis. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą bei Adutiškio pasienio užkardos 20-ųjų veiklos metinių proga tarnybos ir rinktinės vadovybė įteikė VSAT vado apdovanojimus, paskatino padėkomis ir įteikė vidaus tarnybos laipsnius nusipelniusiems užkardos pareigūnams.

VSAT vado pavaduotojas Vidas Mačaitis Pirmojo laipsnio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklu „Valstybės sienos sargyboje 20 metų“ apdovanojo Adutiškio pasienio užkardos jaunesnįjį specialistą vidaus tarnybos vyresnįjį puskarininkį Saulių Bučelį ir specialistę vidaus tarnybos vyresniąją puskarininkę Janę Čečiurkienę. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklu „Pavyzdingas pasienietis“ (aukso spalvos) apdovanojo vyresnįjį pasienietį vidaus tarnybos vyresnįjį puskarininkį Vytautą Jasiulionį ir jaunesnįjį specialistą vidaus tarnybos vyresnįjį puskarininkį Borisą Žariną (Boris Žarin). Taip pat VSAT vado pavaduotojas Vidas Mačaitis pareiškė padėką jaunesniajam specialistui vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui Stasiui Mankui, o vardine dovana (laikrodžiu) apdovanojo Aptarnavimo grupės logistą Česlavą Meškelą.

VSAT Ignalinos pasienio rinktinės vadas Saulius Tamulevičius pareiškė padėkas Adutiškio pasienio užkardos vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui Raimondui Gimbickiui, vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui Artūrui Lukšoniui, Aptarnavimo grupės valytojai Janinai Ivanovai bei įteikė vidaus tarnybos vyresniojo puskarininkio laipsnį Adutiškio pasienio užkardos jaunesniajam specialistui Aleksandrui Milko.

20-ojo jubiliejaus proga Adutiškio pasienio užkardos kolektyvą sveikino Švenčionių rajono savivaldybės mero patarėjas Erikas Demidovas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis (Josif Kuzmickij), medžiotojų klubo „Dalija“ prezidentas Valdas Lakneris, Adutiškio seniūnijos vyriausioji specialistė Asta Galatiltienė, Svirkų seniūnas Povilas Čapskas, Adutiškio pagrindinės mokyklos mokytoja-metodininkė Larisa Ustinavičienė. Visi jie dėkojo už bendradarbiavimą, pagalbą vykdant visuomeninę veiklą ir linkėjo išlikti stipriems ir ištvermingiems, vykdant atsakingą ir budrumo reikalaujančią tarnybą.

Adutiškio pasienio užkardos vadas Leonardas Lukauskas pasidžiaugė, kad šios gražios šventės proga buvo organizuotas vaikų piešinių konkursas „Adutiškio pasienio užkardai – 20 metų“, padėkojo jame dalyvavusiems vaikams ir apdovanojo gražiausių piešinių autorius: Roką Paškevičių, Viliją Rumbutytę, Sandrą Steponėnaitę, Austėją Stunžėnaitę, Samantą Bučelytę, Vilmantę Rumbutytę, bei įteikė jiems atminimo dovanėles.

Taip pat užkardos vadas padėkojo renginį savo muzikiniais kūriniais papuošusiems Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus moksleiviams bei jų vadovui ir įteikė saldžią dovaną.

Po iškilmingos šventės dalies visi sustojo bendrai nuotraukai. Įsiamžinus užkardos vadas visus renginio dalyvius bei svečius pakvietė į Adutiškio miestelio aikštę, kur šventę su savo pasirodymu pratęsė Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras. O po pasirodymo visi buvo pakviesti pasivaišinti pasienietiška koše ir arbata bei pasižiūrėti kinologų paruoštos parodomosios programos su tarnybiniais šunimis.

Rima MALDŽIŪTĖ

VSAT prie LR VRM Ignalinos pasienio rinktinės viešųjų ryšių vyresnioji specialistė

 

 
Reklaminis skydelis