Mes turime 634 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13314
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34363
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113484
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mes esame tie, kurių širdyse dega meilė tėvynei

2018 m. balandžio 25 d., trečiadienis Nr.30 (1754)

Šurmuliavo, nušurmuliavo praeitą savaitgalį po Lietuvą akcija „Darom“. Pagrindinis akcijos tikslas – aplinkos tvarkymas. Beje, anksčiau akcija buvo vykdoma ne darbo dienomis, o dabar akcijai „Darom“ numatyti darbai dažniausia buvo padaryti praeitą penktadienį, darbo laiku, o štai Adutiškio miestelio bendruomenė, kaip ir pridera, akciją „Darom“ vykdė šeštadienį, balandžio 21 d. Nors, kaip sakė Adutiškio bendruomenės pirmininkas Eimutis Valiukas, buvo abejojama, ar daug žmonių ateis, bet tos abejonės išsisklaidė, kai pradėjo rinktis žmonės. O susirinko jų gana solidus būrys – 26. Su tokiu būriu, ir dar įvairia technika apsirūpinusiu, galima daug darbų padaryti. Susirinko talkininkai Kavaltiškės kaime prie bendruomenės stendo. Prieš darbų pradžią Adutiškio bendruomenės pirmininkas Adutiškio girininkijos girininkas Eimutis Valiukas kalbėjo:

- Mes esam patys tikriausi akcijos „Darom“ dalyviai, nes tie, kurie dirbo darbo laiku, dirbo ne Lietuvai – dirbo sau, o šiandien mes dirbsime savo laiku, savo darbo įrankiais. Jūs esate tikri patriotai, mylintys ir puoselėjantys savo kraštą. Mes turim ir svarbiausią akcentą – vėliavą. Tai unikali vėliava, kurią pasiuvo Teresa Golotilec, o jos brolis Česlovas Dešukas man 1990 metais padovanojo. Mano pagrindinis tikslas – suburti jus. Kad susibūrę galėtume savo kraštui padaryti ne vieną gerą darbą, nes čia – mūsų žemė ir mes už ją esame atsakingi. Šiemet akcijos „Darom“ metu planuojame išvalyti nuo krūmų vieną kelio iki Antanų pusę. Esu dėkingas Švenčionėlių miškų padaliniui už tai, kad buvo profesionaliai sulygintas šis kelias, o kitais metais tvarkysime kitą kelio pusę. Mes esam tie, kurių širdyse dega meilė tėvynei.

Po to buvo duota priesaika ir visi išskubėjo į darbą. Vieni su krūmapjovėm ir benzopjūklais pjovė krūmus, kiti į krūvas krovė, moterys rinko šiukšles. Akcijos metu buvo išvalyta nuo krūmų du kilometrai pakelės, surinkti 6 maišai šiukšlių, o svarbiausia – po akcijos šeši talkininkai pareiškė norą tapti Adutiškio miestelio bendruomenės nariais. Į bendruomenės veiklos planus buvo nutarta įtraukti dar kelis naujus renginius.

Algis JAKŠTAS