Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2756
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12943
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88973
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ketvirtą kartą trankiai suskambėjo regioninis kapelų festivalis „Ant Sarios krantų“

2018 m. balandžio 21 d., šeštadienis Nr.29 (1753)

Sekmadienį, balandžio 15 d., Švenčionių miesto kultūros centre vyko 4-asis regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“. Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba. Šiemet tęstiniam festivaliui, kurį organizuoja Švenčionėlių kultūros centras, sceną suteikė Švenčionys. Džiugu, kad šiemet renginys sutapo su Pasauline kultūros diena, tad be kita ko ir linksmai vainikavo iškilmingą šventę bei sutraukė didelį būrį žiūrovų – netik miestelėnų, bet ir rajono kultūros įstaigų darbuotojų, mėgėjų meno kolektyvų vadovų ir narių.

Švenčionių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Čepukova įteikė mero Padėkos raštus festivalio dalyviams. Renginį vedė Jolanta Jurkuvėnienė ir Deividas Dubinovas.

Festivalį pradėjo ir pirmieji pasirodė artimiausi kaimynai – Ignalinos rajono Ceikinių liaudiškos muzikos kapela „Keiziai“ (vadovė Rūta Kajėnė). Festivalio projekto vadovė Vida Vilutienė sakė, kad „Keiziai“ – ilgamečiai mūsų rajono draugai, dažni įvairių švenčių ir renginių dalyviai. Po to į sceną žengė pirmą kartą mūsų rajone viešinti Grigiškių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Gryčia“ (vadovas Robertas Petkevičius). Ši kapela pelnė bene daugiausiai žiūrovų simpatijų ir aplodismentų ypač dėl instrumentų gausos, profesionalaus atlikimo ir nuotaikingo prisistatymo. Utenos kultūros centro Sudeikių skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Seliavytė“ (vadovė Angelė Dikmonienė) atliko savo krašto dainas, valsus ir polkas. Įdomi muzikinė pažintis rajono kultūrinių renginių lankytojams buvo ir su dar vienais festivalio naujokais – Trakų kultūros centro Onuškio padalinio liaudiškos muzikos kapela „Samė“ (vadovė Gražina Kulbickienė). Vilniaus mokytojų namų tautiškos muzikos ansamblis „Vilnija“ (vadovas Vytautas Zaikinas) festivalyje „Ant Sarios krantų“ koncertavo prieš dvejus metus ir kaskart žavi profesionaliu atlikimu, subtiliu humoru nuspalvintais pokštais, pagyvinančiais kolektyvo pasirodymą.

Pačioje pabaigoje festivalio dalyvių pasirodymus vainikavo bendras visų kapelų kūrinys J.Karoso „Polka linksmuolė“, ji tiesiog sukėlė gausiai susirinkusią publiką ant kojų ir išjudino ilgai netilusioms ovacijoms.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis