Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2755
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21299
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68625
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabradėje jau septintą kartą muzikavo fortepijoniniai ansambliai

2018 m. balandžio 18 d., trečiadienis Nr.28 (1752)

Pabradės meno mokykla tęsia gražią tradiciją – balandžio 7 d. įvyko VII muzikos ir meno mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalis DVIESE BUS SMAGIAU. Šį rytą mokykla gyveno nerimastingame šurmulyje ir laukime. Nuo pat ryto į meno mokyklą rinkosi svečiai: jaunieji atlikėjai, jų mokytojai, tėveliai, seneliai bei draugai. Į renginį atvyko tikrai didelis būrys jaunųjų muzikantų iš Švenčionių, Švenčionėlių, Nemenčinės, Ignalinos ir Pabradės meno mokyklų. Iš viso festivalyje dalyvavo 36 ansambliai, 75 dalyvių.

Ansamblinis muzikavimas – tai muzikinis bendravimas, bendra muzikinė veikla, bendra kalba, jausmai, žavios akimirkos. Kiekvienas išėjimas į sceną dalyviui – nauja patirtis, nauji įspūdžiai ir galimybė įvertinti save. Šio koncerto programa kiekvienam klausytojui buvo nesunkiai suvokiama ir priimama, klausėsi lengvai ir maloniai. Ją sudarė liaudies dainos, šokiai (bugi, polka, tango, čardašas...), programinė muzika („Senjoro Karabaso lėlės“, „Pelenės išvykimas į balių“...), taip pat gerai pažįstamos melodijos (Habanera ir Prologas iš operos „Karmen“) bei šiuolaikinių autorių kūriniai („Sidewalk Cafe“ ir daug kitų pjesių įdomiais, skambiais pavadinimais).

Kaip visada, gausiai susirinkusius atlikėjus, svečius bei klausytojus nuoširdžiai pasveikino Pabradės seniūnas Edvard Voršinski. Labai malonu, kad į festivalį atvyko Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos l.e.d.p. Edita Meškovienė, kuri po koncerto pažymėjo atsakingą dalyvių požiūrį į pasirodymą bei puikų visų atlikėjų pasiruošimą, džiaugėsi kūrinių įvairove. O mes, savo ruožtu, dėkojame garbingiems svečiams už atvykimą, festivalio palaikymą, vaišes bei dovanas.

Kiekvienais metais dailės skyriaus mokiniai, vadovaujant mokytojai metodininkei Inai Avreicevič, savo darbais sukuria jaukumo atmosferą salėje. Šį kartą pirmos klasės dailininkai kėlė nuotaiką dideliu būriu spalvingų kačiukų, kurie šmaikščiai žvelgė iš paveikslėlių ir, kartu su žiūrovais, klausėsi koncerto. O du „katinai-fortepijonai“ puošė dalyvių bei mokytojų padėkas.

Organizatoriai nuoširdžiai sveikino ir apdovanojo visus šios gražios šventės dalyvius padėkos raštais bei suvenyrais. O po pasirodymų dalyvių laukė siurprizas – saldžios vaišės. Nuoširdžiai dėkojame IĮ. DIANA savininkei Dianai Verikovskienei ir Lilijai Skliarenkai, ne pirmą kartą parėmusiems mūsų festivalį ir už suteiktas puikias atminimo dovanėles.

Viso festivalio metu jautėsi moksleivių atsakomybė, žavėjo mokėjimas susikaupti, pastangos suvaldyti jaudulį ir nepaslėptas džiaugsmas, kurį vaikai patiria muzikuodami. Ir nuostabu, kad šalia mokinio yra muzikos ir kartu gyvenimo keliu vedanti tvirta ir palaikanti Mokytojo ranka! Padėkas mokytojams įteikė Pabradės meno mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Kasparas Kerbedis. Renginį labai sklandžiai vedė mokytoja metodininkė Stela Maruškina.

Dalyviai, jų tėveliai ir pedagogai džiaugėsi gera festivalio atmosfera bei organizacija. Konkursuose nuolat vyksta kova dėl pirmųjų vietų, dažnai lieka daug nusivylimų, o festivalyje – visi vienodai įvertinti ir pagerbti. Tai buvo šventė be stresų ir įtampos, nuoskaudų ar nusivylimų. Ji paliko tik puikią nuotaiką, džiaugsmą, muzikuojant ansamblyje, ir pačius maloniausius prisiminimus. Tad linkiu visiems daug energijos, optimizmo, kūrybiškumo.

Marija BEPERŠČ

Mokytoja-metodininkė