Mes turime 557 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1847
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20268
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:102017
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skolų slegiamas meras – stambus žemvaldys?

2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis Nr.25 (1749)

Prieš trejus metus, dar nė nepradėjęs eiti pareigų, meru išrinktas Rimantas Klipčius buvo priverstas aiškintis visuomenei dėl savo ir savo tėvo skolų, gintis nuo kreditorių priekaištų dėl nesumokėtų skolų. „15 min.“ žurnalistams jis gynėsi, kad bent dalį skolų jau yra grąžinęs, nors skolų reikalaujančios bendrovės teigė atvirkščiai. Tarkim, jis kelis tūkstančius eurų buvo skolingas viešajai įstaigai „Ekoagros“, kuri dalį skolų buvo išsireikalavusi per antstolius, dėl kitų skolų buvo nagrinėjama byla Kauno apylinkės teisme.

Kita garsiai nuskambėjusi R.Klipčiaus skola buvo 50 tūkst. eurų bendrovei „Lytagra“. Pastarosios vadovas Adomas Balsys mūsų laikraštyje prieš rinkimus įspėjo rinkėjus, o po to ir LNK „Žinioms“ net išsakė abejones, ar savo ūkyje nesusitvarkęs žmogus bus tinkamas valdyti visą rajoną.

Skaitytojai smalsauja, kaip šiandieną gyvena rajoną valdantis Rimantas Klipčius ir, kaip teigia šaltiniai, jam labai padedantis tėvas Rimas Klipčius, su milijonine asmeninių skolų našta ėmęsi rajono reikalų? Politikai – vieši asmenys, tad liaudis turi teisę žinoti. Vyriausybė pritaria net gi tam, kad politikų ir valdininkų turto deklaracijos būtų viešos.

Tėvas Rimas Klipčius išsinuomojo kažkada už skolas prarastą ir per rankas keliavusį savo namą iš jį prieš metus nupirkusios UAB „Patika“. Keistokas šis bendrovės, turinčios 1 darbuotoją pirkinys, kurio kaina (140 000 Eur) sudaro beveik visų metų apyvartą, bet šįkart – ne apie tai. Nuomos kaina Švenčionėlių mastais kosminė – 1400 eurų per mėnesį. Tiesa, ir namas neprastas – apie 600 kv. metrų.

Meras įsigijo keletą sklypų prie Žeimenos, kur dabar jau tvarkomas kraštovaizdis, statomi pakabinami tilteliai ir kt.

Įspūdingas ir abiejų ūkininkaujančių politikų valdomų žemės sklypų sąrašas.

 

Šaltinių pateiktais duomenimis, mero Rimanto Klipčiaus valdomų sklypų yra apie 70, deklaracijoje nurodoma jų vertė 139940 eurų.

Sarių seniūnijoje: Grybų k. 1 sklypas;

Jonlaukio k. 7 sklypai;

Kirdeikių k. 16 sklypų;

Liūlinės k. 1 sklypas;

Melagėnų k. 3 sklypai;

Paulinavos k. 1 sklypas;

Svirkų seniūnijoje Jurgeliškės k. 1 sklypas;

Švenčionių seniūnijoje: Adamavo k. 3 sklypai;

Stūglių k. 1 sklypas;

Švenčionėlių seniūnijoje, Švenčionėlių m., Paupio g. sklypas su statiniais;

Ignalinos rajone, Mielagėnų seniūnijoje: Blažiejiškės k. 2 sklypai;

Buckūnų k. 2 sklypai;

Degsnės k. 5 sklypai;

Dubiškės k.3 sklypai;

Malkūnų k. 2 sklypai;

Paliesiaus k. 16 sklypų;

Salomenkos k. 6 sklypai.

 

Rimo Klipčiaus (tėvo) valdomos žemės daugiausia Ignalinos r.:

Linkmenų seniūnijoje, Šakarvos k. - sklypas ir statiniai;

Mielagėnų seniūnijoje: Blažiejiškės k. 2 sklypai;

Degsnės k. 3 sklypai;

Dubiškės k. 2 sklypai;

Motiejiškės k. 4 sklypai;

Paliesiaus k. 1 sklypas;

Simiškės k. 1 sklypas;

 

Ignalinos seniūnijoje Jonalaukio k. turėti 2 sklypai ir statiniai nebepriklauso. Nebepriklauso ir sklypas su statiniais Švenčionių rajone Švenčionėlių m. Priestočio g.11 bei dar keletas žemės sklypų. Užtat yra 2 objektai Žemutinės g. 47, gal tai tik sutapimas, bet tuo adresu registruota keliolika įmonių. R.Klipčius valdo ir sklypą su statiniais Švenčionėlių seniūnijoje Pakapės vns. bei butą Vilniuje Fabijoniškių g.

Mūsų inf.