Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:408
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25538
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72864
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasitikėjimą reikia užsitarnauti

2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis Nr. 35 (1082)

Vaistininko skiltis

 

Praėjusių metų pabaigoje atsiradę nauji apribojimai taikant nuolaidas kompensuojamiems vaistams sukėlė nemažai neaiškumų bei klausimų. Šiuos ir kitus klausimus komentuoja Švenčionėlių „Eurovaistinės“ farmakotechnikė Leona Demidova.

 

Kokie svarbiausi pasikeitimai kompensuojamųjų vaistų kainodaroje?

Visų pirma, nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimu vaistinės nebegali taikyti nuolaidų kompensuojamųjų vaistų priemokoms ar grąžinti dalį kainos į vaistinių lojalumo korteles, todėl dažnam žmogui yra sunkiau suprasti, kurioje vaistinėje kompensuojamuosius vaistus jis įsigys pigiausiai. Šiuo metu vaistinės gali mažinti kompensuojamųjų vaistų kainas savo mažmeninio antkainio sąskaita, ką ir daro. „Eurovaistinė“ nuo pat pradžių siekė pirkėjams užtikrinti mažiausiais kompensuojamų vaistų kainas Lietuvoje. Mūsų specialistai aktyviai stebi situaciją rinkoje ir mažina kompensuojamų vaistų kainas, jei mato, kad kitose vaistinėse vaistas kainuoja mažiau. Todėl vis dažniau sulaukiame žmonių, kurie anksčiau įsigydavo vaistus kitose vaistinėse: žmonės ieško, kur tas vaistas kainuoja pigiau, o mūsų, vaistininkų pareiga – pasiūlyti pirkėjui naudingiausią variantą. Mūsų tikslas – padėti savo klientams sutaupyti ir padėti jiems išgyventi sunkius laikus.

 

Ko žmonės dažniausiai teiraujasi vaistinėje, kokių paslaugų jie pageidauja?

Kiekvienam pirkėjui, kurių daugumą pažįstu bent jau „iš matymo“, stengiuosi patarti ir suteikti reikalingą konsultaciją. Esu tikra, nuoširdžiai bendraujant, ir žodis gydo, o pirkėjai atsilygina pasitikėjimu. „Eurovaistinėje“ ne tik visuomet išsamiai patariame dėl vaistų, maisto papildų ir kosmetikos naudojimo, žmonės čia ateina pasitikrinti širdies spaudimą, išsimatuoti kaulų tankį, savo cholesterolio lygį kraujyje ir daugelį kitų tyrimų.

Mes norime, kad mūsų klientas vaistinėje gautų įvairiapusišką konsultaciją ir patarimą, siekiame tapti patikimu patarėju. Nepriklausomos tarptautinės tyrimų bendrovės AC Nielsen 2010 m. atlikto „Vaistinių pirkėjų“ tyrimo duomenimis, „Eurovaistine“ pasitiki aštuoni iš dešimties besilankančių vaistinėse žmonių. Man tai - pats geriausias darbo įvertinimas. Žinoma, labai svarbu suprasti žmogų, patarti jam kaip sutaupyti perkant vaistus, nes dažnas vien vaistams išleidžia nemažą savo gaunamos pensijos ar atlyginimo dalį.

 

Ko norėtumėte palinkėti visiems, užsukantiems į vaistinę?

Visų pirma, geros ir stiprios sveikatos. Atsiminkite, kad sveikatos saugojimas ir savęs tausojimas visada kainuoja pigiau nei gydymas. Jei norite pasitarti, ateikite pas mus, ir mes Jums patarsime, kaip ją stiprinti ir išsaugoti.