Mes turime 368 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4431
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20632
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96662
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ar iki blaivyklos nusiritęs buvęs Seimo narys K.Trapikas dar gali ieškoti blogesnių už save?

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis Nr.12 (1155)

Labai nustebau sužinojęs informaciją, kad rajono savivaldybės tarybos opozicijoje esančios liberalcentristų frakcijos seniūnas Kęstutis Trapikas rengiasi siūlyti rajono merui Vytautui Vigeliui atsistatydinti. Nustebino ne pasiūlymas – opozicija nieko kito ir neveikia, kaip visus 15 metų kovoja prieš merą. Kasmet vis įžūliau. Pastarojo meto įvykiai netelpa į sveiko proto supratimą. Įsiveržę trise į mero kabinetą ir jį užpuolę fiziškai, K.Trapikas, R.Klipčius ir K.Savickas šalies žiniasklaidoje apsiskelbė, kad meras, dirbdamas savo kabinete, juos, įsibrovėlius, mušė. Ar protingas žmogus gali tuo patikėti?

O kas gali patikėti vis kitokia istorija apie skrydį, iš kurios galop nieko neliko – žmonės tiesiog grįžo į Vilnių. Savo asmeninio apsisprendimo nė vienas jų neprivalo aiškinti kiekvienam. Ši šmeižto istorija, manau, verta ne politikų liežuvavimo, o teisėsaugininkų įvertinimo.

O dabar apie tai, kas mane labiausiai nustebino – kaip sakoma, Kęstutis Trapikas praleido progą patylėti. Mūsų rajono „garsenybė“ – į istoriją įėjęs pirmasis ir turbūt vienintelis Seimo narys, nakvojęs blaivykloje! Štai čia jau niekas negali abejoti, kad buvo girtas. O agresyvumas – įsisiautėjęs „Geležinio vilko“ bare išspardė žibintus, išdaužė langą, dėl pavojingumo buvo išvežtas į blaivyklą su antrankiais. Ir šitas žmogus dabar siūlo merui atsistatydinti vien dėl opozicijos šmeižto? Pone Trapikai, gal vertėtų palaukti, kol teisėsauga ištirs šią istoriją? O gal vienam jūsų, turinčiam ryšių oro uoste, teks atsakyti už galimai suklastotas pažymas – gal tada galėsite jam pasiūlyti atsistatydinti?

O dokumentų vagystę iš UAB „Divingas“, pone Trapikai, turbūt dar prisimenate? Darbuotojos patyrė šoką, kai joms trumpam išėjus į kitą kabinetą, čiupote jums rūpimus dokumentus ir išbėgote? Beje, būdamas rajono savivaldybės tarybos nariu, užtraukėte gėdą ir tarybai, ir rajonui.

„Ypatingas“ K.Trapikas ir tuo, kad kol kas jį vienintelį, tarybos sprendimu, prieš porą metų iš posėdžių salės teko išvesti policijai, nes buvo neįmanoma tęsti posėdžio.

Iškviestiems policijos pareigūnams K.Trapikas nepakluso. Atvykus pastiprinimui, keturi policininkai pagaliau įtikino K.Trapiką nesipriešinti pareigūnams ir jį išsivedė.

Žmonės vis dar prisimena ir kaip jūs, pone Trapikai, meravote. Kaip rašė didžiausias šalies dienraštis „Lietuvos rytas“ 1999 m. lapkričio 18 d., „Į Seimo narius – su klastotojo patirtimi“: „Lietuvos rytas“ turi įrodymų, jog Švenčionių rajono tarybos nariui Rimantui Klipčiui gauti milijonines paskolas iš bankų neteisėtais būdais padėjo tuometinis meras Kęstutis Trapikas.“ „Lietuvos rytui“ tiriant 1996 m. R.Klipčiaus gauto kredito suteikimo aplinkybes, paaiškėjo, kad bankas su savivaldybe buvo sudaręs garantijos dėl R.Klipčiaus paskolos sutartį. Sutartį pasirašė K.Trapikas. Tų pačių metų liepos 17 d. K.Trapikas pasirašė dar vieną raštą (Nr.II-662 ) bankui dėl tos paskolos. Jame teigiama, kad savivaldybė garantiją 250 tūkst. JAV dolerių paskolai suteikia remdamasi rajono tarybos sprendimu Nr.II-65“. Tik va savivaldybėje tokio rašto net nebuvo registruota, tiksliau, tokiu numeriu registruotas visai kitas raštas, nieko bendro neturintis su nešvaria kreditų istorija. K.Trapikas tada „Lietuvos rytui“ neneigė, kad parašas jo. Argi tai buvo ne dokumentų klastojimas, anuomet taip ir likęs nebaustas?

Olegas ŠAPOVALAS
Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas

 

 
Reklaminis skydelis