Mes turime 246 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3646
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22190
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69516
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Iš garsaus fitoterapeuto lūpų apie vėžį, vaistažoles ir sveiką gyvenimo būdą

2018 m. kovo 17 d., šeštadienis Nr.20 (1744)

Praeitą šeštadienį, kovo 10 d., Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje kartu su Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru buvo surengta susitikimas su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiaus laureatu, nusipelniusiu Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotoju, Nacionalinio vėžio instituto Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus fitoterapeutu Juozu Ruolia. Susit kimo tema - „Fitoterapija onkologijoje“. J.Ruolia buvo griežtas: „Nėra tokio augalo ar grybo, kuris išgydytų pirminį vėžį. Tam reikalingas radikalus gydymas – chirurginis, spindulinis, chemoterapinis. O po to, kad liga nepasikartotų, svarbi ir mityba, ir vaistažolės“. Fitoterapeutas sakė labai pykstąs dėl vėžio mistifikavimo ir visokio plauko šarlatanų skelbimosi galinčiais išgydyti vėžį. „Kažkodėl susirgus bet kokia liga, skubame pas gydytoją, o dėl vėžio – ieškome užkalbėtojų ir pseudostebukladarių“, - stebėjosi mokslininkas. Nors lektorius kalbėjo apie mitybą ir vaistažoles susirgus vėžiu, bet daug vertingų patarimų galima pritaikyti ir kasdieniame gyvenime. Visi jo patarimai yra ir svetainėje www.ruolia.eu, tad besidomintys gali pasiskaityti išsamiau.

 

Sveika gyvensena pagal J.Ruolią

„Nesiriet su vyru, jei susibarėt, tai bartis kuo trumpiau, o po to pasibučiuoti, geras virškinimas ir nedurnint vaikų! Štai jums ir sveikas gyvenimo būdas“, - visiškai rimtai gausiai susirinkusiems švenčioniškiams išrėžė J.Ruolia. Pasak jo, valandos barnis sukelia didžiulę žalą žmogaus sveikatai, o nuolatinis vaikų ujimas, kritikavimas ir durninimas taip pat daro didžiulę žalą asmenybės formavimuisi.

Jis pažymėjo, kad nėra geresnio organizmo švarinimo būdo kaip paprastas vanduo, o virškinimas turi būti toks, kad dujas žmogus išleistų ne dažniau kaip kas valandą, vadinasi vyrauja gerosios bakterijos, jeigu priešingai – vadinasi vyrauja puvimo bakterijos, dėl kurių vystosi vėžys.

J.Ruolia, remdamasis atliktais moksliniais tyrimais, griežtai nerekomendavo vartoti daigintų grūdų sultis, kuriose yra vėžį sukeliančių medžiagų.

 

Jokių apipuvusių vaisių!

Visus parduotuvėje pirktus vaisius ir daržoves J.Ruolia patarė bent valandai pamerkti į vandenį, kuriame ištirpinta sauja sodos ir sauja druskos. Taip apdoroti vaisiai – saugūs. Tačiau jokiu būdu negalima valgyti, pavyzdžiui, apipuvusių obuolių, išpjaustyti puvinius ir valgyti, tačiau iš pažiūros sveikojoje vaisiaus dalyje jau pilna medžiagų, kurios taip pat gali sukelti vėžį.

 

Studentams – bičių duonelė

J.Ruolia patarė studentams, žmonėms po ligų, gripo epidemijos metu vartoti bičių duonelę sumaišytą su medumi santykiu 1:1. Tai sustiprins imunitetą ir pamaitins centrinę nervų sistemą.

 

Sutraiškytas česnakas

Česnaką sutraiškius ir palaikius kontaktuoti su oru 20 minučių, tai išsiskiria 20 naudingų medžiagų. Vartodami česnakus, žmonės turės stiprią sveikatą. J.Ruolia rekomendavo valgyti raugintus kopūstus ir kitas raugintas daržoves. Kad išsiskirtų sveikatai reikalingas likopenas, pomidorus reikėtų pakepti riebaluose. Morkas reikėtų pakepti lydytame svieste, grietinėlėje, nes karotiną perneša tik cholesterolio molekulės.

 

Augalai

Lektorius pristatė vaistažoles, fitoterapinius, homeopatinius vaistus. Fitoterapeutas patarė pasisodinti ir vartoti purpurinės ežiuolės, rausvosios radiolės (Aukso šaknis), vaistinių medetkų, šaltalankių, juodųjų serbentų bei kitų augalų. J.Ruolia kalbėjo apie žmogaus ir augalų elektromagnetinius laukus.

Moterims itin reikalingas kopūstas – ir ne tik valgyti. Pavyzdžiui, sumušus krūtį, reikėtų būtinai uždėti ant sumuštos vietos sutraiškytą kopūsto lapą ir kitu pridengti, laikyti kol mėlynė praeis, nes sumuštos krūties vietos neretai supyktybėja.

 

Diagnozė išmaniuoju telefonu

J.Ruolia patarė kiekvienam, turinčiam pigmentinių dėmių, jas nufotografuoti išmaniuoju telefonu, tada ekrane pasididinti nuotrauką. Jeigu dėmė išvagota mėlynų dryželių ar taškelių – kuo skubiau į Vilnių tirtis pas onkologus. Jeigu vyrauja ruda spalva, galima kol kas būti ramiam. Kaip pačiam įvertinti pigmentinę dėmę lektorius čia pat ir pademonstravo.

Gausiai susirinkusiems paskaitos dalyviams fitoterapeutas J. Ruolia, pateikė ir dar daugiau naudingos bei svarbios informacijos. Paskaitos metu, ir po jos, klausytojai galėjo užduoti jiems rūpimus klausimus, pasikonsultuoti. Svečias paragino rūpintis savimi, drąsiai kreiptis į specialistus ir į jį patį asmeniškai, tačiau būtinai netingėti ir kruopščiai vykdyti visus patarimus.

Irena POŽĖLIENĖ