Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2917
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21461
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68787
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Incidentą nuslėpė nuo visuomenės

2018 m. kovo 14 d., trečiadienis Nr.19 (1743)

Išgabenant radioaktyvias atliekas Ignalinos atominėje elektrinėje praėjusių metų pabaigoje įvyko incidentas, apie kurį visuomenė nebuvo informuota. Per bandymus su radioaktyviomis medžiagomis paaiškėjo, kad jų radiacinis lygis yra gerokai didesnis nei turėtų būti. IAE ir Energetikos ministerijos atstovai tai vadina „nesklandumais“.

Praėjusių metų gruodžio 31 dieną per vadinamuosius „karštuosius bandymus“, kurių metu iš senų saugyklų radiacija užterštos medžiagos buvo perkeliamos į naujai pastatytą saugyklą, paaiškėjo, kad atliekos iš uždaryto reaktoriaus buvo pernelyg radioaktyvios, todėl jų perkelti į naują saugyklą negalima. Ignalinos atominės elektrinės specialistai atliko skaičiavimus, pagal kuriuos suprojektavo ir pastatė konteinerius „Rosatom“ valdoma „Nukem technologies“, kuri yra spaudžiama trauktis iš IAE. Nacionalinio saugumo komiteto vadovas V.Bakas kaltina „Nukem“ ir pareiškė, kad „Nukem“ turėtų pakeisti patikimesnė kompanija“.