Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3978
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14165
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90195
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių kultūros centre – kultinis filmas „Amžinai stilingos“!

2018 m. kovo 14 d., trečiadienis Nr.19 (1743)

Su pavasariu į Švenčionėlius atkeliauja ir vienas iš „Kino pavasario“ festivalio filmų. Kovo 24 d., šeštadienį, 15 val. Švenčionėlių kultūros centre bus demonstruojamas režisierės Linos Plioplytės dokumentinis filmas „Amžinai stilingos“ (2014 m.). Bilietus galima įsigyti kultūros centro kasoje, rezervuoti tel. (8 387) 31213 arba kultūros centro „Facebook“ paskyroje. Bilieto kaina 3 Eur.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

 

Lina Plioplytė – režisierė ir operatorė nuo 2007 m. gyvenanti ir kurianti Niujorke. Savo operatorės karjerą ji pradėjo mados žurnale „Nylon“. Ji yra sukūrusi ne vieną muzikinį vaizdo klipą, trumpametražį filmą apie įdomius mados ar muzikos pasaulio žmones. „Amžinai stilingos“ – debiutinis L.Plioplytės, kaip ir režisierės ir operatorės, pilnametražis filmas.

Filmuojamoms damoms nuo 62 iki 95 metų. Tai drąsios, nepriklausomos, ryškios ir stilingos niujorkietės. Jos nedūsauja dėl prabėgusios jaunystės, o džiaugiasi kiekviena diena. Be abejo, filmo herojės susiduria ir su ligomis bei mirtimi, tačiau visus gyvenimo siunčiamus išbandymus ištveria aukštai iškeltomis galvomis ir su pozityviu nusiteikimu.

Filmas „Amžinai stilingos“ – tai akibrokštas jaunystės kulto apsėstai Vakarų kultūrai. „Amžinai stilingos“ – ne tik filmas, tai gyvenimo būdas, judėjimas, prie kurio prisijungti gali ir turi kiekvienas.

„Aš niekada nenorėjau atrodyti jaunai. Norėjau atrodyti pritrenkiančiai“, – sako viena iš filmo „Amžinai stilingos“ herojų 80-metė Joyce Carpati.

Filme „Amžinai stilingos“ rodomos tik vyresnio amžiaus moterys. Kitas svarbus atrankos kriterijus – filmuojamos tik tos moterys, kurioms nebuvo atlikta plastinių operacijų. Taip atskleidžiama viena pagrindinių filmo idėjų – brandus grožis ir sugebėjimas senti neprarandant žavesio. Šiame filme pasirodančios damos tarsi vynas – bėgantys metai joms suteikia papildomo šarmo ir netampa kliūtimi imtis veiklos, susitikti su draugėmis, organizuoti vakarėlius ir, žinoma, puoštis.

Žinoma, galima ginčytis dėl to, ar ryškios spalvos rodo drąsą būti savimi, ar kaip tik dvelkia kiču; ar plaukai, dažyti ryškiai rožine spalva arba net Askoto skrybėlių parado išmones pranokstantys galvos apdangalai atskleidžia stilingą ir spalvingą asmenybę, ar tai tik dėmesio trūkumo patenkinimas; ir apskritai – ar potraukis demonstruoti tokius išskirtinius garderobus iš tiesų yra asmenybės išraiškos forma ar tik asmeninis maskaradas.

Tačiau bet kokiu atveju „Amžinai stilingos“ – tai pozityvus filmas apie brandų grožį, laužantis jaunystės kulto stereotipus. Atskleidžiantis kiek kitokį, nei mums įprasta, požiūrį apie senatvę, filmas kviečia patikėti, kad niekada nesi per senas džiaugtis gyvenimu, imtis sau patinkančios veiklos puoštis pagal savo skonį, nepaisant visuomenės nubrėžtų amžiaus ribų ar užklumpančių problemų. O tokio pasitikėjimo savimi ir polėkio savo įspūdinga apranga stebinti aplinkinius, kuo tiesiog trykšta šio filmo herojės, verta pavydėti ne tik vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir daugumai jaunimo.

 
Reklaminis skydelis