Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1712
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11899
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87929
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šeimyninius mero Rimanto Klipčius ir jo tėvo veiksmus rajone vėl tiria VTEK

2018 m. kovo 3 d., šeštadienis Nr.16 (1740)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija atlieka tyrimą dėl Švenčionių rajono mero Rimanto Klipčiaus ir tarybos nario Rimo Klipčiaus veiksmų atitikties Viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymui. Vasario 28 d. posėdyje komisija pratęsė tyrimo terminą.

2017 metų lapkričio 22 dienąVyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl Švenčionių rajono savivaldybės mero Rimanto Klipčiaus elgesio.

Aiškinamasi, ar politikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Aiškinamasi, ar meras turėjo nusišalinti savivaldybės tarybos posėdyje priimant sprendimą suteikti garantiją už ilgalaikę 250 tūkst. eurų paskolą UAB „Pabradės komunalinis ūkis“, kurią bendrovė ketino imti iš AB „Šiaulių bankas“. R.Klipčius savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs duomenis apie asmeniškai gautą paskolą iš minėtojo banko, ir šis sandoris tebegalioja. Vieno asmens turima informacija, būtent minėto banko paskola galėjo pagelbėti su milijoninėmis skolomis atėjusiam į mero postą Rimantui Klipčiui. Vos įžengęs į savivaldybę, naujasis meras labai greitai gavo reikiamą paskolą, kaip teigia tarybos nariai, Šiaulių banke. Kaip jau buvo rašyta, netrukus su šiuo banku pradėjo glaudžiai bendradarbiauti savivaldos žinioje esančios įstaigos. Visa tai aiškinasi VTEK, kuri net pratęsė tyrimo terminą.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis