Mes turime 331 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1609
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11796
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87826
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybėms vaiko pinigams išmokėti laiku šiemet skirta 4,5 mln. Eur administravimo lėšų

2018 m. vasario 24 d., šeštadienis Nr.14 (1738)

Elektroniniu būdu ir tiesiai per savivaldybes pateikta apie 200 tūkst. prašymų dėl išmokos vaikui („vaiko pinigų“). Iš viso išmokai mokėti ir administruoti šiemet skirta 231,6 mln. Eur, iš kurių administravimui – 4,5 mln. Eur. Savivaldybės administravimui skirtas lėšas gali naudoti įvairiais būdais: mokėdamos priemokas už didesnį darbo krūvį, už viršvalandžius, laikinai įtraukdamos kitų skyrių darbuotojus į šį procesą, priimdamos naujų darbuotojų.

Pagal Išmokų vaikams įstatymą išmokos turi pasiekti gavėjų sąskaitas iki mėnesio 25 dienos (išmokos mokamos už praėjusį mėnesį). Ilgą laiką buvo susiformavusi savivaldybių tvarkomis įtvirtinta praktika, kad išmokos mokamos nuo 10 mėnesio dienos. Tačiau, atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kreipiasi į savivaldybes prašydama formuoti finansinius žiniaraščius kiekvieną savaitę, taip „vaiko pinigai“ pasiektų gavėjus anksčiau, nelaukiant 10 mėnesio dienos.

Be to, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, siekdama formuoti vienodą teisės aktų taikymo praktiką, sausio mėnesį pateikė savivaldybėms metodinį išaiškinimą dėl priimtų Išmokų vaikams įstatymo pakeitimų taikymo, praktiniuose seminaruose skaitė pranešimus. Ministerijos specialistai su savivaldybių darbuotojais nuolat bendrauja telefonu, teikia jiems metodinę pagalbą išmokų vaikams teisinio reguliavimo taikymo ir administravimo klausimais.

 SADM inf.

 

 
Reklaminis skydelis