Mes turime 148 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1056
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11243
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87273
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Replika. Kodėl rajonas pasitiko didžiausią Lietuvos šventę nepasipuošęs?

2018 m. vasario 21 d., trečiadienis Nr.13 (1737)

Kai visa Lietuva gyveno Vasario 16-osios šventės laukimu, dabinosi šventine atributika, kūrė šventinę nuotaiką, varžėsi, kas gražiau pasipuoš, gatvės, pastatai tarsi pražydo simbolinėmis geltona, žalia, raudona spalvomis, mūsų rajone – nė krust, tarsi ne Lietuvoje gyventume. Nė vieno artėjančios šventės akcento nebuvo net rajono centre!

Prieš Rudens kermošių ir tai miestas būna šventiškesnis. Net Pabradėje, kur aktyvi bendruomenė būdavo pati pajėgi ir papuošti miestą, ir šventę surengti, šįkart nerodė jokių šventinių nuotaikų – pilka. Vis laukėme, iki paskutinės dienos, bet ir Vasario 16-ąją – ničnieko. Vienintelis papuoštas rajone pastatas buvo Švenčionėlių kultūros centras. Būtų džiugu, jeigu nebūtų graudu. Ant renovuotą pastatą vos ne metus darkančio nušiurusio balkono, naujametinėms šventėms bandyto paslėpti po daržo agroplėvele, dabar jau papilkėjusia nuo purvo, vėliavos spalvas atkartojantis audeklas atrodė graudžiai ir iškalbingai. Į kokias gi neūkiškas rankas pateko rajonas, jeigu gyventojams tenka į visa tai žiūrėti?

Liko neįgyvendinti ir mero pažadai pabradiškiams Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-metį švęsti atnaujintame kultūros centre. Jo atidarymo teks dar palūkėti. Pasak statybininkų, dėl vieno muzikanto kaprizų...

Nepaisant slogios nuotaikos viešose erdvėse, šventiniai koncertai įvyko. Kai žmonės nori švęsti, niekas negali sutrukdyti.

 
Reklaminis skydelis