Mes turime 238 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5392
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30522
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77848
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mero tėvas išsinuomojo savo buvusį namą už kosminę kainą

2018 m. vasario 10 d., šeštadienis Nr.11 (1735)

Praėjusio rajono tarybos posėdžio metu dėjosi neįtikėtini dalykai. Iki šiol to dar nėra buvę. Kad kitaip manantiems burnos beveik užsiūtos, jau ne naujiena. Opozicijai apribota teisė kalbėti iki 1 minutės, kai kuriems nariams vos pradėjus kalbėti, meras išjungia mikrofoną, pora valdančiųjų chamų nutraukinėja kalbančius šūkčiodami iš vietos... Bet kad meras pats „teptųsi rankas“, darydamas reglamento pažeidimus, ko gero, buvo pirmas kartas. Posėdžio pradžioje balsų dauguma patvirtintą darbotvarkę su užregistruotais pareiškimais meras pažeidė, pakeisdamas pareiškimų tvarką. Pirmas užregistruotas Vytauto Bulkos pareiškimas buvo nustumtas į patį galą ir tada nutraukta posėdžio transliacija. Gerai apgalvota!

Stebėjusieji posėdį nerado savivaldybės svetainėje įrašo ir kitą rytą. Į redakciją paskambinęs žmogus piktinosi, kodėl rajono savivaldybės svetainėje nėra paskutinio posėdžio įrašo. Vyriškis klausė, ar savivaldybė turi teisę taip daryti. Žinoma, kad ne, bet daro.

Posėdžio įrašas gerokai vėliau atsirado, bet be Vytauto Bulkos pareiškimo. Tai sukėlė intrigą. Apie paslaptingą pareiškimą kalbamės su tarybos nariu Vytautu BULKA.

 

Kokia „bomba“ buvo pareiškime, jeigu taip išmušė merą iš vėžių?

Ne bomba, o informacija. Opoziciją pasiekė duomenys apie įdomią istoriją turintį Rimo Klipčiaus namą, kurį vis dėlto, kaip paaiškėjo, nuosavybės teise valdo UAB „Patika“, o gyvena jame Rimas Klipčius, mero tėvas. Gautoje informacijoje yra daug keistų veiksmų. Siekdami skaidrumo tarybos narių veikloje, prieš tarybos posėdį nutarėme informaciją išplatinti tarybos nariams. Klipčių šeimą – tarybos narį Rimą Klipčių ir jo sūnų merą Rimantą Klipčių galimai tai labai išgąsdino. Matyt, norėdami nuslėpti faktus nuo rajono gyventojų, jie nusprendė nutraukti posėdžio transliaciją.

 

Žmonės kalba, kad R.Klipčius ten gyvena ir galimai visada gyveno? Kas naujo toje istorijoje?

Prieš kiek laiko teko skaityti spaudoje, kad tą namą iš verslininko Alberto Masevičiaus, kuris, kiek teko girdėti, tuo namu niekada nesinaudojo, bet dėl kažkokių priežasčių buvo nusipirkęs, perpirko kažkokia UAB „Patika“. Mes, opozicija, ir anksčiau ta tema domėjomės (tarybos narys – viešas asmuo), bet buvome kaltinami, neva skleidžiame melagingas kalbas. Ir štai paaiškėjo, kad visa tai absoliuti tiesa. Naujas posūkis šioje istorijoje – savo buvusį namą iš UAB „Patika“ už pasakišką kainą – 1400 eurų mėnesinį mokestį - išsinuomojo pats Rimas Klipčius.

 

Toks ir buvo pareiškimo turinys?

Iš esmės taip. Aš pareiškime minėjau, kad mes, opozicija, pradėsime aiškintis galimai korupcines schema. Kas gi Švenčionėliuose, kai čia parduodamų butų kainos yra apie 4-5 tūkst. eurų, gali mokėti už namo nuomą 1400 eurų per mėnesį? Pareiškime pabrėžiau, kad kovosime su korupcija, bet ne su tais, kas vykdo korupciją, o pirmiausia su tais, kas kuria nusikalstamas schemas, kurie dirba smegenimis.

Matyt, padalinta tarybos nariams dokumento kopija iš tikrųjų išgąsdino Klipčių šeimą. Per posėdžio pertrauką jie dėjo visas pastangas, kad mano pareiškimo negirdėtų rajono visuomenė. Todėl pažeidė posėdžio darbotvarkę, už kurią patys balsavo.

 

Trumpai pasakykite, koks buvo pareiškimo tikslas?

Jeigu Rimas Klipčius būtų ėjęs žvejoti, kaip žadėjo prieš mero rinkimų antrą turą, dabar niekas apie jo reikalus nekalbėtų. Bet jeigu apgavo rinkėjus ir nori valdyti rajoną, tai visuomenė turi teisę žinoti, kad mero tėvas Rimas Klipčius, verslaudamas ir ūkininkaudamas, prarado namą, o dabar jį nuomojasi iš kažkokios bendrovės už nerealiai didelę kainą. Meras Rimantas Klipčius gyvena tėvo bute Vilniuje, Fabijoniškių g.1, kuris taip pat galimai praskolintas. Butui uždėtas antstolio (mano žiniomis, antstolės S.Kastanauskienės) areštas. O čia dar įdomesni dalykai – antstolės vyras dirba savivaldybėje juristu.

Dariau pareiškimą taryboje, nes esu įsitikinęs, kad rajono žmonės turi žinoti, kokie žmonės valdo rajoną. Šaltiniai tvirtina, kad tėvas turi daugiau įtakos už patį merą. Kaip gali valdyti rajoną tokios moralės žmonės, nesugebantys tvarkyti savo finansų, paskendę skolose ir toliau stebinantys keistais sprendimais? Prisimenate, meras atėjo į šias pareigas su milžiniškomis skolomis. Kai slegia tokios skolos ir rūpesčiai, galvoje viena –pinigai, iš kur jų paimti. Ar gali tokiu atveju rūpėti žmonių problemos, neapšviestos gatvės, dideli šiukšlių mokesčiai ir kt., kai reikia spręsti savo bėdas, skubėti atsikratyti skolų, susigrąžinti areštuotus ar prarastus turtus.

 

Turite pasiūlymų merui?

Siūlau merui atsistatydinti, kol visuomenė ar dar kas nors nepateikė nepatogių klausimų.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ