Mes turime 375 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2345
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18546
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94576
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. vasario 3 d., šeštadienis Nr.9 (1733)

Sumušė du jaunuolius

Sausio 28 d. vakare, apie 20 valandą, Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie kelis sumuštus asmenis. Incidentas įvyko Švenčionių mieste, netoli parduotuvės „Lakaja“, esančios Strūnaičio gatvėje. Vyriškis su draugais sumušė du 17 ir 18 metų jaunuolius. Paaugliai, kartu su motina, buvo pristatyti į Švenčionių ligoninės priėmimo skyrių. Vyresniajam broliui medikai nustatė kelias žaizdas viršutinėje veido srityje, jaunesniajam - galvos dešiniojo smilkinio srityje. Po medikų apžiūros ir suteiktos pirmosios pagalbos jaunuoliai paleisti į namus.

 

Rado suktinių

Sausio 26 d. Švenčionyse, Pakalnės gatvėje, Švenčionių r. PK pareigūnas sulaikė 43 metų vyrą. Asmens apžiūros metu pas vyriškį buvo rasti du vienetai popierinių suktukų su augalinės kilmės medžiaga, kaip įtariama narkotine – kanapėmis ir/ar jų dalimis.

 

Sumušė patėvis

Smurtą artimoje aplinkoje patyrė 28 metų Svirkų kaimo gyventojas. Sausio 25 d. apie aštuntą valandą vakaro, žodinio konflikto metu, 61 metų vyras tyčia tris kartus kumščiu trenkė savo posūniui į veidą, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Pavogė... šerną

Sausio 24 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie vagystę. Incidentas įvyko Noselėnų kaime. Medžiotojų klubo „Magūnai“ prezidentas tikino, kad minėtos dienos rytą, apie 10 valandą, pastebėjo, jog yra neužrakintos medžiotojų klubui priklausančios pirminio žvėries apdorojimo patalpos įėjimo durys. Paaiškėjo, kad nuo durų yra nukirpta spynai kabinti skirta kabė, o iš patalpos dingo sausio 20 d. sumedžiotas šernas, svėręs apie 100 kg. Medžiotojų klubui „Magūnai“ padaryta turtinė žala siekia 403 eurus.

 

Grasino

Sausio 20 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie asmenis, grasinančius kitam asmeniui smurtu. Jaunas 21 metų vyras tikino, kad minėtą dieną, apie šeštą valandą vakaro, į jo namus, esančius Pabradėje, atėjo du jam iš pažiūros pažįstami vyrai, kurie grasino užmušti šeimininką bei sumušti visą jo šeimą.

 

Vairavo neblaivus

Sausio 24 d. apie aštuntą valandą vakaro Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, prie vieno iš gyvenamųjų namų, policininkai pastebėjo įtartinai vairuojamą automobilį. Sulaikytam 44 metų lengvojo automobilio „Mitsubishi Galant“ savininkui buvo nustatytas 2,46 promilės girtumas. Neblaivus vairuotojas pristatytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK ir uždarytas į areštinę.

 

Švenčionių policijos pareigūnai sulaikė du pinigų vagis

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčioniųr. policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl keliųvagysčių, įvykdytųtąpačiądienątųpačiųasmenų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis š. m. sausio 26 d. apie antrąvalandądienos, įIKI parduotuvę, esančiąArnioniųgatvėje Pabradėje, užėjo vyrukas, išpažiūros maždaug apie 20 metųamžiaus. Jis žaibiškai griebėišatviros kasos pinigus ir staigiai pasišalino nežinoma kryptimi. Padaryta žala siekia 1057 eurus.

Tąpačiądienąapie pusęketuriųpo pietų, parduotuvėje "Tritaškis", esančiąAdutiškio gatvėje Švenčionyse, taip pat atsidūrėišpažiūros dvidešimtmetis vyrukas, kuris tokiu pat būdu griebėiškasos pinigus ir pasišalino. Įmonei padarytas nuostolis 3610 eurų.

Abu šie įvykiai sukėlėnemenkąrezonansątarp rajono gyventojų, ypačverslo atstovų.

Švenčioniųr. PK Veiklos skyriaus pareigūnai, praktiškai turėdami labai menkąinformacijąapie asmenis, kurie galėjo padaryti šiąįžūliąvagystę, sugebėjo per kelias dienas nustatyti vagis ir  nusikaltimo vietoje jųnaudotąautomobilį. Vasario 1 d. sostinėje buvo sulaikyti jauni 19 ir 23 metųvyrukai. Paaiškėjo, jog tai Vilniaus miesto gyventojai, neturintys nieko bendro su Švenčioniųkrašto gyvenimu. Atliekant kratąilgapirščiųgyvenamojoje vietoje, pas vienąišįtariamųjųbuvo rasti pinigai taip pat aptikta, kaip įtariama, narkotiniųmedžiagų.

 

Žuvo moteris

Ketvirtadienio vakarą, apie 19.20 val., Švenčionių r., maždaug 2 km važiuojant nuo Švenčionių į Švenčionėlių pusę, automobilis „Hyundai“ pervažiavo ant važiuojamosios kelio dalies gulėjusią moterį. Pervažiuota moteris žuvo.

Policija pranešė, kad automobilį „Hyundai Santa Fe“ vairavo moteris (gim. 1987 m.).

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

 

Policijos pareigūnai ragina gyventojus nebūti abejingais ir pastebėjus šalia nepažįstamus, visai nematytus įtartinus asmenis, kreiptis į arčiausiai esančius asmenis – seniūną, socialinį darbuotoją, policijos pareigūną arba informaciją pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Taip pat kviečia nebijoti pranešti apie vaikų nepriežiūros ar smurto šeimoje atvejus.

Visi turime stengtis, kad mūsų gyvenamoji aplinka būtų saugesnė.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-01-22 iki 2018-01-28 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 84 informaciniai pranešimai, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 4 asmenys, iš jų 2 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 2 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 7 asmenys: įtariami padarę nusikalstamą veiką – 4 asmenys, suimti 3 asmenys.

Iš viso surašyta 41 ANK protokolas, iš jų: 24 KET protokolai. Neblaivių vairuotojų buvo 2, be saugos diržų – 3, kita – 16. Kitų pažeidimų fiksuota 11: iš jų 2 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 4, vagystė – 1, melagingi pranešimai – 1, tėvų valdžios nepanaudojimo atvejis – 1, vaiko teisių pažeidimai – 1.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis