Mes turime 368 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2279
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18480
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94510
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis Nr.11 (1154)

Telefoninis sukčius šįkart nieko nepešė

Sausio 30 d. Švenčionėlių miesto gyventoja pranešė, kad į laidinio ryšio telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis, prisistatė Vilniaus VPK vyr. inspektoriumi Mariumi Jablonskiu ir paprašė elektroninės bankininkystės kortelės duomenų. Pranešėja jokios informacijos nepateikė.

 

Rastas lavonas

Vasario 1 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad savo namo kieme rastas Pabradės miesto gyventojos R.S., gim. 1937 m., lavonas. Apžiūros metu smurto žymių nerasta. Lavonas nukreiptas į MRU Vilniaus skyriaus TMI. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Sodybos masina vagišius

Vasario 1 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo J.S. protokolas - pareiškimas, kad atvykęs į sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje, pastebėjo, jog iš ūkinio pastato dingo benzininė krūmapjovė „Prolavn“, elektrinis benteris, elektrinis generatorius. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Vasario 3 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojos D.Č. protokolas - pareiškimas, kad atvykę į sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje, pastebėjo, jog išlaužus garažo durų pakabinamą spyną, pavogtas suvirinimo aparatas, kampinis šlifuoklis „TOPEX“ ir elektrinis grąžtas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Mėnuo prasidėjo smurtaujančių vyrų išpuoliais

Vasario 1 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos A.S. pareiškimas, kad į namus grįžęs vyras su draugais išmėtė daiktus, sudavė jai per veidą ir šonus, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas ir Pabradės miesto gyventojos I. B. pareiškimas, kad jos vyras būdamas girtas namuose sukėlė konfliktą, paėmęs peilį į ranką grasino ją nužudyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d.

 

Gaisrą Adutiškyje užgesino pasieniečiai

Ignalinos rinktinės pasieniečių budrumas padėjo išvengti gaisro Adutiškio miestelyje. Rūkstantį pastatą pastebėję VSAT pareigūnai beįsiplieskiančią ugnį užgesino savo jėgomis. Ketvirtadienio (vasario 2 d.) naktį ties prie pat sienos su Baltarusija esančiu Adutiškiu patruliavę VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai atkreipė dėmesį į vienoje gatvėje esantį ūkinį pastatą – iš jo įtartinai virto dūmai.

Apie nelaimę pasieniečiai tuoj pat pranešė ugniagesiams, o patys ėmėsi gesinti beįsiplieskiantį gaisrą. Neturėdami tam skirtų priemonių Adutiškio užkardos pareigūnai nusprendė panaudoti sniegą.
Paaiškėjo, kad dūmai virsta iš garbaus amžiaus vietos gyventojai priklausančio lauko sandėliuko. Pastato viduje buvo pastatyta krosnelė, kuria adutiškietė nuo speigo mėgino apsaugoti čia sukrautas maisto atsargas.

Pirminiais duomenimis, dėl dūmtraukio gedimo ugnis iš netvarkingos krosnelės galėjo bet kada persimesti ant medinio pastato sienų.

Trys VSAT pareigūnai smarkiai rūkusią krosnelę užgesino savo jėgomis užpylę ją sniegu. Didelių nuostolių moteris nepatyrė. Nelaimės išvengė ir artimiausių pastatų savininkai.

 

Pradėtas tyrimas dėl grasinimo prokurorui

Švenčionių rajone pradėtas tyrimas dėl grasinimų prokuratūros pareigūnui. Praėjusį ketvirtadienį (vasario 2 d.) į Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi Švenčionių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras, kuris pareiškė, kad vasario 1 d. apie 15 val. 40 min. Švenčionyse, Vilniaus gatvėje, esančioje apylinkės prokuratūroje, į jo darbo kabinetą užėjo vyras ir moteris, kurie jam grasino susidorojimu.

Dėl išsišokimo prieš prokuratūros pareigūną pradėtas tyrimas.

 

Savaitės statistika

Per savaitę (sausio 30 – vasario 6 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruotas 91 pranešimas apie teisės pažeidimus, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę (sausio 30 – vasario 6 d.) policijos pareigūnai nustatė 10 viešosios tvarkos pažeidimų, iš jų: 7 pažeidimai pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 1 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas), 1 – pagal LR ATPK 187 (pasipriešinimas policijos pareigūnams).

Šių metų sausio 30 dieną, į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Operatyvaus valdymo poskyrį paskambino Švenčionėlių miesto gyventoja, kuri pranešė, kad į laidinio ryšio telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis, kuris prisistatęs Vilniaus VPK vyr. inspektoriumi Mariumi Jablonskiu paprašė padiktuoti elektroninės bankininkystės kortelės duomenis. Pranešėja jokios informacijos nepateikė. Atkreipiame dėmesį, kad policijos pareigūnas neprašys elektroninės bankininkystės kortelės duomenų, o atvykęs pas gyventoją policininkas būtinai prisistatys ir pateiks tarnybinį pažymėjimą. Visais atvejais skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.
Per savaitę buvo nustatyti 26 kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnai nustatė 2 vairuotojus, kurie vairavo transporto priemonę neblaivūs (2 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis), 1 vairuotojas vairavo neprisisegę saugos diržų, 2 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 2 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurioms neatliktos valstybinės techninės apžiūros. Per savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruotas 1 eismo įvykis, žmonės nenukentėjo.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyta 11 asmenų, kurie padarė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų - 8 neblaivūs. Į laikino sulaikymo patalpas buvo patalpintas vienas neblaivus asmuo.

 

Utenoje dingo gerbiama pedagogė K.Vanagienė

Jau beveik mėnuo, kai Utenos mokykloje-vaikų darželyje „Saulutė“ direktorės pavaduotoja ugdymui 44 metų Kristina Vanagienė yra dingusi. Moteris sausio 8 dieną išėjo iš namų Aukštakalnyje ir dingo. Dėl mįslingo dingimo sunerimo ne tik artimieji, bet ir visa Utenos miesto bendruomenė.

Maždaug prieš mėnesį kolegė matė K.Vanagienę einančią Vyžuonų miestelyje. Teigiama, kad vėliau moteris ėjo Užpalių kryptimi pro Vyžuonų girininkiją iki miestelio pabaigos. Po to niekas daugiau jos nematė. Mačiusieji tvirtina, kad ji buvo apsirengusi raudona ar rausva striuke. Moteris su savimi turėjo ir tamsią rankinę.

Jau pirmą savaitę žmonės jos ieškojo Vyžuonų šile. Po kelių dienų Balčio ežero šalia Vyžuonų dugną tyrinėjo Utenos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai, dingusiosios ieškojo policijos pareigūnai bei kinologai su šunimis. Bet tos paieškos jokių rezultatų nedavė.

 

Alytaus policija ieško dingusios 13-ametės

Alytaus pareigūnai ieško be žinios dingusios trylikametės I.B. Mergaitė sausio 26 d. išėjo į treniruotę ir negrįžo į namus.

Nepilnametė apie 1 m 60 cm ūgio, atletiško kūno sudėjimo, juodų plaukų (gali būti dažyti kita spalva), surištų į kasą. Vilkėjo baltos spalvos striuke, dėvėjo rožinės spalvos kepurę, avėjo baltos spalvos batais, mūvėjo mėlynos spalvos džinsais. Su savimi turėjo šviesiai rudą sportinį krepšį.

Žinoma, kad nepilnametė trumpąja žinute buvo susisiekusi su tėvais, kai tik dingo.

Turinčių informacijos apie merginos buvimo vietą, prašoma paskambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba į Alytaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 315) 55 756 / 55 790.

Parengta pagal Švenčionių RPK ir PD informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 
Reklaminis skydelis