Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4505
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23049
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70375
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitytojo nuomonė. Publikacija „Renovacijos grimasos Švenčionyse“ visiškai atspindi situaciją šioje srityje

2018 m. vasario 3 d., šeštadienis Nr.9 (1733)

„Švenčionių krašto“ laikraštyje (2018.01.27) publikuota informacija „Renovacijos grimasos Švenčionyse: gyventojai pagalbos kreipiasi net į Prezidentę“ visiškai atspindi situaciją šioje srityje.

Sausio 25 d. vyko keleto namų, kuriuos „varo“ į renovaciją, atstovų susitikimas su LR Seimo nariais Vytautu Rasteniu ir Gintautu Kinduriu. Po ilgų namų atstovų ir renovacijos administratoriaus debatų Seimo nariai priėjo prie išvados: „interesų konfliktas“... Renovacijos administratoriaus atstovaujami interesai 100 procentų nesutampa su butų (namų) šeimininkų interesais! Todėl jiems buvo pasiūlyta grįžti į pirminę poziciją, t.y. pradėti nuo išsiaiškinimo, ką reikia daryti (ir ar iš viso reikia?), kad būtų pakeltas šių namų energinis efektyvumas, ir jau po to kurti investicines programas (geriausia – aiškias ir skaidrias sąmatas!). Kitu atveju be abejonės reikės kreiptis į Prezidentę, kuri ir taip turi daug rimtų reikalų.

Bet kyla dar vienas klausimas, į kurį reikia atkreipti ne tik valdžios ir administratorių, bet ir pačių žmonių – butų šeimininkų – dėmesį. Ar visi, balsuojantys už renovaciją, informuoti apie tai, kad jiems teks daug metų mokėti už būsto šiltinimo darbus. Tai sumos, KELIS KARTUS (!) viršijančios visus mokesčius už šildymą?! O tokiam dalykui normalus sveikai mąstantis žmogus pats niekada nepasiryžtų! O jeigu tiems, kurie balsuoja „Už“, dėl tam tikrų įstatymų nereikia mokėti, tai balsuodami „Už“ jie PRIVERČIA (!) savo kaimynus mokėti daugiatūkstantines sumas! Taip įsigydami ir priešų... Tegul pamąsto, ar tikrai jiems to reikia?!

Balsavime dėl renovacijos turėtų dalyvauti tik tie, kuriems realiai reikės už tai mokėti, kurie puikiai žino, kiek reikės mokėti ir gali paaiškinti savo sprendimus!

Autorius redakcijai žinomas