Mes turime 572 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11595
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30016
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:111765
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partija pirmininką rinks kovo mėnesį

2018 m. sausio 10 d., trečiadienis Nr.2 (1726)

Šeštadienį, sausio 6 d., Raseiniuose įvyko Darbo partijos suvažiavimas. Jo metu buvo atlikti Darbo partijos statuto pakeitimai, kurie reikalingi artėjantiems pirmininko rinkimams.

Suvažiavimo metu buvo atlikti ne tik redakcinio pobūdžio Statuto pakeitimai, bet ir supaprastintas Darbo partijos pirmininko rinkimų procesas. Taip pat įvesta nauja nuostata, kad partijos pirmininkui atsistatydinus ar atšaukus jo įgaliojimus anksčiau termino, sprendimą dėl partijos pirmininko rinkimų būdo, tvarkos ir termino partijos Taryba gali nustatyti likus iki suvažiavimo ne mažiau nei šešiasdešimt dienų.

Po įvykusio suvažiavimo Darbo partijos tarybos nariai susirinko į posėdį, kuriame buvo svarstomi Darbo partijos pirmininko rinkimų būdas, tvarka ir data.  Darbo partijos pirmininką nuspręsta rinkti kito suvažiavimo metu. Pakeistas Statutas suvažiavimą, kuriame būtų renkamas partijos pirmininkas, leidžia sušaukti po 60 dienų. Jis įvyks kovo 17 d. Kaune. Tą dieną ir bus išrinktas naujasis Darbo partijos pirmininkas.  

„Mes turime judėti į priekį, todėl šiandien demokratiškai balsuojant tarybos nariams buvo priimtas sprendimas Darbo partijos pirmininką rinkti kito suvažiavimo metu. Šiandienos suvažiavime priimti sprendimai yra labai svarbūs Darbo partijai. Jie leis jau netrukus išsirinkti Partijos vadovybę ir pasitvirtinti kryptį bei strategiją artimiausiems rinkimams“, - sakė l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis.

Mūsų inf.