Mes turime 242 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5454
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30584
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77910
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Adutiškio kalėdinė eglutė atkeliavo iš Švenčionių miesto

2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis Nr.95 (1724)

Ne tik valdžia puošia aikštes ir parkus, beje, už mokesčių mokėtojų pinigus. Kalėdų dosnumą skleidžia ir verslo įmonės, tik, skirtingai nuo valdžios, jos tai dar iš savo kišenės.

Prieš Kalėdas Adutiškio miestelio centrą šventiškai nušvietė sužibusi gražuolė 15 metrų aukščio kalėdinė eglutė. Ją miesteliui dovanojo Sigitos ir Kęstučio Trapikų šeimos įmonė. Į parko gilumą užkištos pagrindinės rajono eglės laimė, kad Adutiškio eglutė toli. Antraip, kad ir kaip išblizginta moderni iškaišiota piramidė nublanktų prieš natūralią kvepiančią žaliaskarę, nors ji užaugo ir ne miške.

Adutiškio eglutė turi savo istoriją. Dvi gražios eglės Švenčionyse augo šalia viena kitos – jos jau nepasidalino erdvės, trukdė viena kitai, dėl ant vienos iš jų susiformavusių keleto kamienų buvo pavojinga, kad gali skilti ir nuvirsti ant pastatoarba gatvės ir nutraukti elektros laidus. Besirengiantys naujos „Gieva“ parduotuvės atidarymui verslininkai nusprendė vieną iš eglių padovanoti Adutiškiui.

- Jau vasarą planavau, kad viena iš šių eglių bus papuošta kur nors kalėdiniais žaislais. Gavęs leidimą nukirsti, paskelbiau apie tai. Iš kelių norinčių pasirinkau Adutiškį, garbingą kraštą, bet dabar kol kas pavargusį. Nors per šias šventes tebūna miestelio centre šviesiau ir jaukiau, - pasakojo tarybos narys Kęstutis Trapikas.

Mūsų inf.