Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4130
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14317
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90347
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasidabini suknele ir akys ima spinduliuoti

2017 m. gruodžio 23 d., šeštadienis Nr.94 (1723)

Gruodžio pradžioje buvo išplatinta informacija, kad Ignalinos kredito unija prisijungė prie akcijos „Padovanok suknelę“ ir kviečia visus aktyviai dalyvauti: dovanoti sukneles, aksesuarus, prisidėti savanorišku darbu, paslaugų suteikimu šventės organizatoriams ir dalyviams ir t.t.

Susidomėjimas akcija buvo nemažas ir štai gruodžio 19 dieną Švenčionių kultūros centre nuo vidudienio ėmė klegėti moterys, plaikstytis suknelės, sklisti švelnus kosmetikos aromatas – čia buvo surengtas šventinis akcijos „Padovanok suknelę“ renginys. Kadangi Ignalinos kredito unija sėkmingai veikia visame regione, tokie renginiai vyko ir Ignalinoje bei Visagine – atitinkamai gruodžio 18 ir 20 dienomis.

Šios akcijos mūsų krašte iniciatorė Ignalinos kredito unijos darbuotoja Agnė Ambrozaitienė papasakojo, kad viskas išsirutuliojo nuo vieno labai paprasto ir moteriško dalyko – kolegė atnešė į darbą dailią suknelę ir pasiūlė pasimatuoti, gal kuriai labiau pritiksianti... per pertraukėlę moterys apžiūrinėjo, matavosi, džiaugėsi ir grožėjosi. Tada Agnei šmėkštelėjo mintis, kad kažkur kažką yra girdėjusi apie kažkokią suknelių dovanojimo akciją ir panoro artėjant šventėms paskleisti džiaugsmą tarp moterų plačiau. Lietuvoje gyvenančią etiopę Eskedar Maštaševičienę, kuris jau trečius metus iš eilės gruodžio mėnesį visoje Lietuvoje rengia labai gražią ir moterišką akciją „Padovanok suknelę“, susirado „Facebook“ pagalba. Ignalinos kredito unijos vadovai ir darbuotojai palaikė tokį puikų sumanymą, nudžiugo ir šios akcijos sumanytoja p. Eskedar.

„Tai buvo greitas ir moteriškas sprendimas dėl kilnaus tikslo – padovanoti grožį ir padaryti šventę kiekvienai savo krašto moteriai“, - sakė A.Ambrozaitienė. be to, dalis surinktų suknelių iškeliaus į Vilnių, į Moterų krizių centrą.

Organizuojant akciją, p. Agnę labai sujaudino ir netikėtas vėlyvas telefono skambutis. Skambinusioji prisistatė esanti iš Čikagos ir jau išsiuntusi siuntinį suknelių, nes norinti, kad švenčių proga pasipuoštų būtent Švenčionių krašto moterys.

Ir tokių pagalbininkų, rėmėjų ir pagalbininkų kiekviename miestelyje buvo nemažai. Pavyzdžiui, viena iš Ignalinos kredito unijos įkūrėjų Onutė Sokolovienė, dabar jau pensininkė, tačiau ji su džiaugsmu iškepė saldumynų šventei. Violetos Grigorjevos kirpyklos iš Pabradės komanda į šventę susirinkusioms švenčioniškėms padovanojo šukuosenas ir makiažą. Makiažą vienai šventėje dalyvavusiai merginai iš Švenčionėlių padovanojo Ana Pavliukevič, o šukuoseną – Jelena Šimanelienė. Liudmilos Semaško kavinė „Arka“ vaišino kava, Vytautas Maulius grojo saksofonu, dainavo Laura Bagdonavičiūtė, fotografavo Aivaras Kliukas. Nuoširdžiai talkino ir visų skyrių Ignalinos kredito unijos darbuotojos. Visi, prisidėję prie akcijos, apdovanoti padėkomis ir dovanėlėmis. Už informacijos sklaidą padėka ir dovanėlė skirta ir „Švenčionių krašto“ redakcijai. O visos dovanotomis patikusiomis suknelėmis pasipuošusios moterys jas išsinešė į namus ir galės pasipuošti dar ne kartą.

Šiltą sveikinimo laišką atsiuntė ir gražios moteriškos iniciatyvos „Padovanok suknelę“ sumanytoja verslininkė, trijų vaikų mama, Socialinių mokslų kolegijos dėstytoja Eskedar Maštavičienė. Ji palinkėjo moterims visada ir visur būti gražioms, dalintis gerumu, džiaugtis gyvenimu ir padėti džiaugsmą pajusti kitoms bei šviesti kaip saulėms visus metus. Juk kaip dažnai būna, kad moteris lekia, skuba, dirba, rūpinasi namais, vaikais, vyru, artimaisiais, o sau neretai nelieka nei laiko, nei jėgų, o kartais... ir lėšų.

Švenčionyse susirinkusios moterys besipuošdamos, besimatuodamos sukneles, stebėdamos, kaip jos dar labiau gražėja profesionalams kuriant šventinį makiažą ir šukuoseną, labai linksmai ir nuoširdžiai įsiliejo į šventę. Vienos rečiau, kitos dažniau vis dėlto pasipuošia suknelėmis, na, nebent labai jau nemėgsta. Juk taip patogu – įšokai į kelnes ir leki. Su suknele ir bateliais reikia žingsnį šiek tiek sulėtinti ir klubais pasiūbuoti. Smagus buvo žaidimas, akys žibėjo, skruostai kaito, o juokas liejosi vis garsiau.

Puikia akcija ir nuostabia švente pasidžiaugė ir prie jos prisijungusi tarybos narė Vida Rastenienė. „Idėja labai gera, todėl reikėtų ir plačiau ją paskleisti, po kaimus pasivažinėti ir dar daugiau moterų pradžiuginti“, - sakė ji ir palinkėjo dovanoti vieni kitiems šventę ir gerumą.

Ilgai netilo dainos, linksmas klegesys ir šilčiausi palinkėjimai tą gražią gruodžio 19-osios popietę Švenčionyse.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis