Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5789
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19649
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92006
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dar vienas sakralinis vakaras Paliesiaus dvare

2017 m. gruodžio 20 d., trečiadienis Nr.93 (1722)

Tūlas pilietis, perskaitęs šį pavadinimą pasakys: „Jakštas ir vėl apie koncertą Paliesiaus dvaro Pasagos koncertų salėje rašo...“ O ką daryti, kai į koncertą Švenčionėlių kultūros centre pareiškia norą ateiti vos virš 10 žiūrovų, ir koncertas, žinoma, neįvyko, o štai atokiame Paliesiaus dvare paskutiniu metu į koncertą net patekti sunku. Štai tau ir akstinas parašyti apie tuos, kurie daro viską, kad koncertai įvyktų, o žiūrovai, atvažiavę net iš Vilniaus, Visagino ir kitur, būtų patenkinti išgirsta muzika.

Šį kartą dvaro šeimininkas Julius Ptašekas su savo komanda grupę bičiulių pakvietė atvykti dar gerokai prieš pianisto Viktoro Paukštelio koncertą. Per tas porą valandų buvo galima ir aukštaitiškų patiekalų paskanauti, ir filmą apie šiemet Pasagos koncertų salėje vykusius koncertus pamatyti, ir pasiklausyti Viktoro Paukštelio grojimo unikaliu instrumentu, kurį gerb. Julius Ptašekas net iš Švedijos atsivežė. Savotiškos ekspresijos įnešė ir animaciją, kurią sukūrė pats Viktoras Paukštelis.

Kalbėdamas apie per trejus metus įvykusius koncertus, gerb. Julius Ptašekas pateikė tokius skaičius: 2015 m. įvyko 10 koncertų, kuriuose apsilankė 500 žiūrovų, 2016 m. įvyko 29 koncertai, kuriuose apsilankė 1500 žiūrovų, o 2017 m. koncertų buvo tiek pat kaip ir pernai – 29, o štai žiūrovų buvo net 2400. Per trejus metus Pasagos koncertų salėje apsilankė 4400 žiūrovų. Tai iš tiesų daug, turint omenyje, kad nuo Vilniaus, iš kur į koncertus atvažiuoja daug žiūrovų, apie 130 kilometrų. Nemaži atstumai ir iki kitų vietovių, iš kur apsilanko nemažai žiūrovų. Eilinį kartą galiu pasakyti, koncertas ir šį kartą buvo puikus. Bet argi gali būti kitaip, klausantis pianisto Viktoro Paukštelio grojimo. Ką gi, ir 2017-ųjų metų koncertinė programa Paliesiaus dvaro Pasagos koncertų salėje baigėsi puikiu koncertu. Manau, kad ir kitais metais šioje salėje bus daug puikių koncertų.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis