Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5091
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15278
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91308
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Neteisėtus prisijungimus išduoda dūmai

2017 m. lapkričio 29 d., trečiadienis Nr.87 (1716)

UAB „Vilniaus vandenys“ praneša, kad paėjo beveik mėnuo akcijos, kurios metu nebaudžiami gyventojai gali pranešti apie savavališką prisijungimą prie centralizuotai tvarkomų vandentiekio ir nuotekų tinklų. Tačiau „Vilniaus vandenys“ profilaktinių tinklų patikrinimų metu vis dar randa neteisėtų prisijungimų. Savavališkai prijungtų tinklų savininkams, nepasinaudojusiems galimybe tapti legaliais klientais, taikomos sankcijos.

Šiuo metu aktyviai yra tikrinami bendrovės nuotekų tvarkymo tinklai. Tikrinant tinklų sandarumą, pasirinktos gatvės atkarpoje į nuotekų tvarkymo tinklus ventiliatoriumi pučiami specialūs žmonėms ir aplinkai nekenksmingi dūmai. Dūmai sklaidosi vamzdyne ir kyla pro atviras angas (šulinių liukus, paviršinių nuotekų groteles, namų lietvamzdžius, netinkamai prijungtus vidaus tinklus voniose ar tualetuose), taip išduoda ir neteisėtai prijungtus tinklus.

Siekiama išsiaiškinti tikrąjį klientų skaičių, padėti dėl įvairių priežasčių savavališkai prisijungusiems gyventojams tapti teisėtais klientais. Įmonė nesiekia bausti šių nelegalių vartotojų, tačiau profilaktinių savo tinklų patikrinimų nestabdo. Teisės aktų numatyta tvarka nustatytiems pažeidėjams vis dėlto yra taikomos sankcijos, tad nereikėtų laukti, kol dūmai atves specialistus.

Šiuo metu apie savavališką prisijungimą prie centralizuotai tvarkomų tinklų yra pranešę kelios dešimtys vartotojų. Pasinaudoti galimybe nebaudžiamam pranešti apie neteisėtą naudojimąsi „Vilniaus vandenų“ paslaugomis gyventojai gali iki kitų metų sausio 31 dienos. Tam jie kviečiami atvykti į klientų aptarnavimo skyrius arba atsiųsti užpildytą įmonės interneto svetainėje pateiktą prašymą el. paštu info@vv.lt. Šiems klientams nebus taikomos sankcijos, jie galės iškart teisėtai naudotis paslaugomis, gaus visą reikalingą įmonės specialistų pagalbą, o būtinus dokumentus galės susitvarkyti per metus.

Mūsų inf.

 

 
Reklaminis skydelis