Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:564
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16765
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92795
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. lapkričio 18 d., šeštadienis Nr.84 (1713)

Susimušė tėvas ir sūnus

Konfliktas lapkričio 12 d. kilo tarp tėvo ir sūnaus, gyvenančių Senos Pašaminės kaime. Vyriškiai susikivirčijo ir incidento įkarštyje 54 metų vyras su peiliu rankose puolė savo trisdešimtmetį sūnų. Vėliau dar koja spyrė jam į galvą, taip sukeldamas artimam žmogui nemenką fizinį skausmą. Paaiškėjo, jog abu vyrai buvo neblaivūs. Tėvui nustatytas 1,92 promilių girtumas, tuo tarpu sūnui 2,27 promilės. Agresyvus vyras uždarytas į areštinę.

 

Mušė žmoną

63 metų Švenčionių miesto gyventojas lapkričio 9 d. pietų metu smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu neblaivus (nustatytas 2,27 promilių girtumas), vyriškis puolė mušti savo 55 metų žmoną. Ji taip pat buvo neblaivi (nustatytas 2.73 promilių girtumas). Ranką prieš žmoną pakėlęs vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Užpuolė vyriškį ir nėščią moterį

Chuliganizmo protrūkis fiksuotas Magūnų kaime. Lapkričio 11 d. prie kaimo parduotuvės apie pusę septintos vakaro nepažįstamas vyras kumščiu trenkė kitam 35 metų vyrui ir 32 metų nėščiai moteriai, kuri parkrito ant žemės. Smurtautojas iš įvykio vietos pabėgo.

 

Dingo moksleivė

Švenčionių r. PK lapkričio 9 d. gavo pranešimą apie iš namų išėjusią moksleivę. Pabradėje gyvenanti šešiolikmetė minėtos dienos rytą išėjo į mokyklą, tačiau joje taip ir nepasirodė. Apie dukros praleistas pamokas iš mokytojai pranešė mokinės mamai. Ji įtaria, jog dukra, galimai, nuvyko į Vilnių, tačiau kur konkrečiai ji gali būti apsistojusi, motina nežino. Pradėtas tyrimas.

 

Sulaikytas neblaivus vairuotojas

Lapkričio 10 d. apie antrą valandą nakties Pabradėje, Miškininkų gatvėje, sustabdytas aštuoniolikmetis, vairavęs „VW Passat“. Įvykio vietoje pareigūnai neblaiviam vaikinukui nustatė 1,70 promilės girtumą. VŠĮ Švenčionių ligoninėje patikrai buvo paimtas jauno vairuotojo kraujo mėginys.

 

Aptiko griovyje

Lapkričio 6 d. apie šeštą valandą vakaro Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie griovyje atsidūrusį lengvąjį automobilį. Tapo aišku, jog Pabradėje Vilniaus gatve važiavęs lengvasis automobilis „Suzuki“ nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir atsidūrė griovyje. Atvykę pareigūnai nustatė, kad griovyje atsidūrusio automobilio salone, keleivio vietoje, vienumoje sėdėjo ženkliai neblaivus vyriškis. Įvykio vietoje pareigūnai penkiasdešimtmečiui vyrui nustatė 2,48 promilės girtumą. Neblaivus vyras buvo nugabentas į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, kur patikrai buvo paimtas vyro kraujo mėginys.

 

Nuskendo

Švenčionių r. PK lapkričio 11 d. gavo pranešimą apie Kiauneliškio kaime (Kaltanėnų sen.) aptiktą lavoną. Paaiškėjo, jog 55 metų vyro lavoną PGT gelbėtojai ištraukė iš prūdo, esančio šalia pirties. Miręs 55 metų vyras gyveno šalimai esančiame Briedinių kaime (Linkmenų sen.). Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Rado šautuvą

Lapkričio 10 d. Švenčionių r. PK fiksuotas pranešimas apie rastą šaunamąjį ginklą. Skireliškės kaime (Svirkų sen.) gyvenantis 77 metų vyras tvarkė jam priklausantį ūkinį pastatą. Tvarkydamas medines patalpos grindis, po jomis vyras ir aptiko šautuvą bei 7 šovinius.

 

Sąskaitą bandė papildyti netikra kupiūra

Švenčionių r. PK spalio 7 d. gavo pranešimą apie sukčiavimo atvejį. Švenčionyse, Lentupio gatvėje esančiame „Swedbank“ bankomate bandyta į sąskaitą įnešti netikrą 50 eurų nominalo banknotą. Įvykis tiriamas.

 

Iš senolių išviliojo milžinišką sumą

Taip pat verta paminėti, kad nors policija ne kartą yra primygtinai prašiusi gyventojų neįsileisti į namus nepažįstamų ir/ar įtartinų asmenų, nepasiduoti jų įkalbinėjimams telefonu, netikėti pramanytomis istorijomis, tačiau policija vis dar gauna pranešimų iš asmenų, nukentėjusių nuo taip vadinamų telefoninių sukčių

Štai lapkričio 12 d. į Švenčionių r. PK kreipėsi apgautas pasijutęs 84 metų Daukšių kaimo (Švenčionių sen.) gyventojas. Jis policijai aiškino, jog apie 12 val. dienos jiems kartu su žmona esant namuose į namuose esantį laidinio ryšio telefoną paskambino moteris, prisistatė esanti jų dukra R., labai verkė ir prašė pagalbos, mat ją, tariamai, ištiko didelė bėda ir labai reikalingi pinigai. Tada telefono ragelį perėmė kažkoks vyras, prisistatė vyr. chirurgu ir aiškino, jog jų dukrai netrukus bus atlikta operacija. Taip pat pridūrė, kad tėvai neturėtų skambinti dukrai, nes taip užimtų telefono ryšio liniją. Dar jis aiškino, jog nelaimė įvyko tada, kai dukra, lipdama laiptais, nesėkmingai krito ir krisdama kliudė šalia einančią 11 metų mergaitę. Pagal „chirurgo“ aiškinimą, susižalojo ne tik minėta moteris, bet galvos traumą patyrė ir mergaitė. Ir štai šios nukentėjusios mergaitės motina prašo pinigų 6250 eurų, nes laukia sudėtinga operacija. Vyras, prisistatęs vyr. chirurgu, patikino savo pašnekovą, jog dar būtina parašyti „susitaikymo aktą“ ir tekstą padiktavo telefonu. Patiklūs tėvai darė viską, kaip buvo liepta. Po 1,5 valandos į jų namus atėjo jaunas, apie 30 metų amžiaus vyras, prisistatė nukentėjusios mergaitės broliu ir iš senolių paėmė 6250 eurų.

Po valandos sutuoktinių ramybę vėl sudrumstė telefono skambutis. Skambino tas pats „chirurgas“ jau paruošęs neįtikėtinos istorijos tęsinį. Dabar jau nukentėjusios mergaitės motina prašė dar 4700 eurų ir žadėjo nesikreipti į teismą dėl žalos atlyginimo, nes mergaitė gali būti neįgali. Jeigu moteris gautų nurodytą sumą, tai daugiau pretenzijų neturėtų. Ir šį sykį apsišaukėliui pavyko gauti sutikimą. Jis telefonu padiktavo dar vieno „susitaikymo akto“ tekstą ir pažadėjo po valandos atsiųsti žmogų. Žmogus, maždaug dvidešimtmetis, pas senelius atėjo nurodytu laiku, prisistatė G.P., paėmė pinigus ir išėjo. Senoliai jo net neįsidėmėjo. Jie tik įsiminė, kad „chirurgo“ šneka labai priminė suvalkietišką tarmę, o „geradariai“ galėjo būti atvažiavę lengvuoju mėlynos spalvos automobiliu, ant kurio stogo buvo pritvirtinta bagažinė. Iš viso garbaus amžiaus senoliams padaryta žala siekia 10950 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-11-06 iki 2017-11-12 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 84 informaciniai pranešimai, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Į policijos komisariatą per savaitę buvo pristatyti 5 asmenys, visi jie buvo neblaivūs (3 vyrai, 1 moteris ir 1 nepilnametis). Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 4 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 12 asmenų: 9 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų – 1, suimtų asmenų buvo 1.

Iš viso surašyta 73 ANK protokolai, iš jų: 21 KET protokolai (neblaivių vairuotojų buvo – 2, neblaivių dviratininkų – 10, be saugos diržų – 1, be vairuotojo pažymėjimo - 1, pėsčiųjų pažeidimai – 3, dviratininkų pažeidimai – 10, nesustojo - 1, kita – 4); 12 kitų pažeidimų: girti viešoje vietoje – 5, chuliganizmo atvejai – 4, melagingi pranešimai - 1, garbės ir orumo pažeminimas – 1, vaiko teisių pažeidimas – 1.

 

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis