Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5323
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30453
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77779
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Bendradarbiavimui per sieną – 74 mln. Eur

2017 m. lapkričio 11 d., šeštadienis Nr.82(1711)

Latvijoje Įvyko 2014–2020 metų Europos kaimynystės priemonės Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos trečiasis Jungtinio stebėsenos komiteto posėdis. Posėdžio metu bendru sutarimu patvirtinti 30 pirmojo kvietimo projektų, kuriems įgyvendinti skirta daugiau nei 20 milijonų eurų.

Posėdžio metu galutinai suderintos ir patvirtintos antrojo kvietimo gairės pareiškėjams ir paramos gavėjams, pristatytas antrojo kvietimo tvarkaraštis, aptartos ir galutinai patvirtintos nuostatos dėl didelės apimties projektų įgyvendinimo. Be to, pristatytas ir patvirtintas metinis veiklos planas 2018 metams, pateikta informacija apie metinio komunikacijos plano įgyvendinimą, aptartos planuojamos komunikacijos veiklos. Antrąjį kvietimą teikti projektų paraiškas numatoma paskelbti 2017 m. lapkričio mėn.

2014–2020 m. Europos kaimynystės priemonės Latvijos, Lietuvos, Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos strateginis tikslas yra stiprinti santykius, ugdyti gebėjimus ir dalytis patirtimi tarp šių šalių žmonių bei organizacijų, įgyvendinant bendrus veiksmus. Siekiama gerinti gyvenimo kokybę pasienio regionuose. Programos finansuojamus projektus gali įgyvendinti viešojo ir nevyriausybinio sektoriaus institucijos iš Alytaus, Kauno, Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskričių, Latvijos Latgalės ir Žemgalės regionų bei Baltarusijos Gardino, Minsko, Mogiliovo, Vitebskos sričių ir Minsko miesto. Programai įgyvendinti skirta 74 milijonai eurų ES lėšų.

VRM inf.