Mes turime 254 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1615
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20159
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67485
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ruduo – ne vestuvių, o laidotuvių metas

2017 m. lapkričio 4 d., šeštadienis Nr.80(1709)

Už lango lapkritis – paskutinis 2017-ųjų rudens mėnuo. Jau ir snaigės retkarčiais lyg mažyčiai drugeliai skraido erdvėje. Įžengę į lapkričio valdas, prisiminkime spalį, o tikriau, kaip keitėsi demografinė situacija Švenčionių rajone.

2017 m. spalį įregistruota 17 gimusių vaikų, 45 žmonės mirė, 7 poros susituokė ir 5 išsiskyrė. Pažvelgę į skaičius be didelės analizės matome, kad mirusių žmonių beveik 3 kartus daugiau nei gimusių, o susituokusių porų beveik tiek pat kiek išsiskyrusių. Kažkada buvo populiarus posakis: „Ruduo – vestuvių metas“, bet kai per mėnesį susituokia tik 7 poros, kažkaip nesiderina tas posakis prie realybės, ir rudens metą, ko gero, galime identifikuoti kaip laidotuvių metą.

O kokia situacija buvo prieš metus spalio mėnesį? Pernai spalį įregistruoti 23 vaikai, net 6 daugiau nei šiemet, bet ir mirčių buvo daugiau – 47, o štai santuokų bei ištuokų buvo tiek pat, kiek ir šiemet – 7 santuokos ir 5 ištuokos.

Ką gi, matyt, spalio mėnesiai kažkuo panašūs ir turi tas pačias tendencijas, o aš šį apibendrinimą norėčiau užbaigti kinų filosofo Hong Zičengo mintimi apie gyvenimą: „Žmogaus gyvenimas – lyg nuo titnago iššokusi kibirkštis. Ji gyva tik trumpą akimirką ir šviesos aplink save neišsklaido...“ Ir iš tiesų, mūsų gyvenimas – tik akimirka amžinybės laike, tad branginkime jį.

Algis JAKŠTAS