Mes turime 386 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3369
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19570
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95600
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Opozicijai užkliuvo nepriklausomas tarybos narys

2012 m. sausio 28 d., šeštadienis Nr.8 (1151)

Nepriklausomas rajono savivaldybės tarybos narys Darius Velička, išrinktas Švenčionių krašto verslininkų asociacijos direktoriumi, sako užsibrėžęs realizuoti ilgai brandintus sumanymus, suteikti krašto verslui naują impulsą, surasti mūsų kraštui bent keletą rimtų investuotojų. Todėl jį nustebino opozicijos tarybos nario Kęstučio Trapiko priekaištai dėl Verslo plėtros fondo skirtos paramos verslininkų asociacijai ir jos direktoriaus dalyvavimo pernai Lietuvoje vykusiame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume apmokėjimui. D.Velička sako ekonomikos forume gavęs naudingų žinių, pasisėmęs idėjų, kurios su laiku atneš rajonui daug daugiau naudos negu tie keli šimtai, išleisti dalyvio mokesčiui. Šiais metais toks forumas vyks Izraelyje. D.Velička sako nežinąs, ar turės galimybę taip toli nuvykti, bet pasistengs bent apjungti jau gautą informaciją su naujienomis, stebėdamas forumo darbą.

Verslininkų asociacijai skirtos lėšos, pasak asociacijos direktoriaus D.Veličkos, yra ne jo asmeninės lėšos, skirtos asociacijos veiklos, priemonių finansavimui, jos tebėra sąskaitoje.

Į K.Trapiko priekaištus D.Velička atsakė pranešimu apie savo veiklą ir paprašė netrukdyti dirbti. „Jeigu jaunas žmogus atėjo su idėjomis, o K.Trapikas priešinasi joms, tai vadinu stagnacija“,- sakė tarybos narys D.Velička.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl chuliganiškų įvykių Švenčionėliuose, opozicijos akibrokšto, kurį jie dar ir išsireklamavo, nes tai labai mažina miesto investicinį patrauklumą. Jau buvusi beveik ranka pasiekiama intelektuali ir ekonomiškai naudinga investicija Švenčionėliuose dėl pastarojo laiko įvykių gali būti prarasta.

 

Byla pasiekė teismą

Neseniai spausdinome VRK pirmininko Z.Vaigausko sprendimą dėl mūsų rajono partijų skyrių skundo, kad juos per rinkimų kampaniją apgavo su R.Klipčiumi siejamas laikraštis, visą mėnesį skleidęs tik savo partijos agitaciją. Vyriausioji rinkimų komisija buvo priblokšta – tokios apgavystės šalyje nėra buvę. Išspausdinami to paties laikraščio numerio du skirtingi variantai: vienas su visų partijų reklama – labai mažu tiražu, kuris daugelio skaitytojų nepasiekia, ir kitas variantas – tik su liberalcentristų reklama, kuris brukamas į kiekvieną pašto dėžutę, dalijamas gatvėse ir kt.

Išsiaiškinę tokią apgavystę, partijos kreipėsi į VRK. Atlikus tyrimą nustatyti keturi Politinės reklamos įstatymo pažeidimai, surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Po to prasidėjo Vyriausiąją rinkimų komisiją nustebinę dalykai – protokolo niekaip negalėjo įteikti bendrovės direktoriui Igoriui Šaraj. Tik praėjusią savaitę pagaliau atvykęs į vietą VRK narys pasiekė tikslą – įteikė protokolą vengusiam jį imti direktoriui ir perdavė bylą Švenčionių rajono apylinkės teismui. Apgautos partijos laukia teisingumo.
 

 
Reklaminis skydelis