Mes turime 275 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2256
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20800
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68126
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Akcija – varžybos „Bėgimas už sveiką ir blaivią Lietuvą“

2017 m. spalio 7 d., šeštadienis Nr.73(1702)

Sportas – sveikata. Tai šūkis, kurį žino kiekvienas, o ypač Švenčionių profesinio rengimo centro bendruomenė, todėl vykdydami projektą „Veikime kartu“, kurį finansuoja socialinių paslaugų priežiūros departamentas, jau penktus metus organizuojame akciją - varžybas „Bėgimas už sveiką ir blaivią Lietuvą“.

Akcija jau tampa tradicija ir kasmet įtraukia vis daugiau dalyvių. Rugsėjo 28 d. varžybose be organizatorių – Švenčionių profesinio rengimo centro – dalyvavo net 6 mokyklų atstovai: Zarasų žemės ūkio mokyklos, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, Švenčionių progimnazijos, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos, Švenčionėlių progimnazijos ir Adutiškio pagrindinės mokyklos.

Šventė prasidėjo 11 valandą ir tęsėsi visą pusdienį. Pirmiausia vyko kroso (3 km) bėgimas, kuriame tarp merginų nugalėtojomis tapo: Natalija Iliuk (Švenčionių profesinio rengimo centras) – I vieta, Dominyka Jurkevičiūtė (Švenčionėlių progimnazija) – II vieta, Viktorija Urbonavičiūtė (Švenčionių profesinio rengimo centras) – III vieta. Tarp vaikinų nugalėtojais tapo: Vladislav Pavlovskij (Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija) – I vieta, Donatas Šekšnelo (Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija) – II vieta, Deividas Poraika (Švenčionėlių Mindaugo gimnazija) – III vieta.

Sumo imtynių varžytuvėse tarp merginų nugalėtoja tapo Viktorija Jacyna (Švenčionių profesinio rengimo centras). Tarp berniukų – Igor Lapšin (Adutiškio pagrindinė mokykla). Svarsčio rovimo (16 kg) merginų tarpe nugalėtoja tapo Brigita Šakola (Adutiškio pagrindinė mokykla. Tarp vaikinų (24 kg) – Andrius German (Adutiškio pagrindinė mokykla). Padangos (300 kg) vertimo rungtyje nugalėtoju tapo Andrius German (Adutiškio pagrindinė mokykla). Baudų metimo rungtyje tarp merginų nugalėtoja tapo Vytautė Rukšėnaitė (Švenčionėlių Mindaugo gimnazija), tarp vaikinų – Tautvydas Butkus (Zarasų žemės ūkio mokykla). Visi nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais prizais.

Aktyvūs mokyklos mokytojai nusprendė prisidėti prie akcijos ir į mokyklą atvažiavo ne automobiliais, bet dviračiais, todėl ir jie renginio metu nebuvo pamiršti. Jiems buvo sukurtas kliūčių ruožas, kurį turėjo įveikti važiuodami dviračiais. Šioje rungtyje nugalėtoju tapo profesijos mokytojas Rimantas Dragūnas.

Renginio pabaigoje visi susirinkę buvo vaišinami užkandžiais ir karšta arbata. Šventės metu vyravo puiki, draugiška atmosfera. Smagu buvo matyti tiek daug mokyklų atstovų. Džiugu, kad ši šventė suteikė jaunimui galimybę pabendrauti, užmegzti naujas pažintis, pasidalinti informacija ir įspūdžiais.

Tikimės, kad jau tradicija tapusi šventė kasmet pritrauks vis daugiau dalyvių ir suteiks ne tik mūsų, bet ir kitų rajonų mokykloms galimybę susiburti, suvienys bendroms veikloms.

Ieva RAZMYTĖ - DEVIATNIKOVĖ