Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4283
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20484
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96514
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bauda milžiniška, o kaltų nėra...

2017 m. spalio 4 d., trečiadienis Nr.72(1701)

Europos Komisija baigė tyrimą dėl 2008 m. išardytos „Lietuvos geležinkeliams“ priklausiusios atkarpos Mažeikiai-Rengė ir skyrė bendrovei  28 mln. Eur baudą. Be to, įmonė turi per tris mėnesius parengti planą, kaip padėtį ištaisyti.

Daug metų „Lietuvos geležinkeliams“ vadovavęs Stasys Dailydka sako, kad nejaučia atsakomybės dėl sprendimo išardyti geležinkelio ruožą, Pasak S.Dailydkos, tai buvo ne jo, o valstybės lygio sprendimas.

Tuo metu susisiekimo ministru dirbęs Algirdas Butkevičius bei 2008-ųjų pabaigoje premjeru tapęs Andrius Kubilius neprisiima atsakomybės dėl valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ sprendimo išardyti bėgius ir jų neatsatatyti.

Už konkurencijos politiką atsakinga Komisijos narė Margrethe Vestager pareiškė: „Lietuvos geležinkeliai“ pasinaudojo turima nacionalinės geležinkelių infrastruktūros kontrole, kad galėtų sutrukdyti geležinkelių transporto rinkoje veikiantiems konkurentams. Europos Sąjungai reikalinga tinkamai veikianti krovinių vežimo geležinkeliais rinka. Tai, kad, siekdama apsisaugoti nuo konkurencijos, įmonė išardo viešąją geležinkelių infrastruktūrą, neturi precedento ir yra nepriimtina.“

 
Reklaminis skydelis