Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2924
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13111
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89141
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmoji vieša pamoka, kaip dalintis ES pinigus, arba Kaip Švenčionių miesto vietos veiklos grupės (VVG) valdyba išsidalino pinigus… sau

2017 m. rugsėjo 30 d., šeštadienis Nr.71(1700)

Apie tai parašė jie patys oficialiame VVG tinklapyje www.svencioniumiestovvg.lt - nuoroda – „vietos veiklos projektai“

 

Iš oficialaus posėdžio protokolo

2017 m. liepos 18 d. V-2 ASOCIACIJOS „ŠVENČIONIŲ MIESTO VIETOS VEIKLOS GRUPĖ“ posėdžio protokole užfiksuota:

Posėdžio pirmininkas – Asociacijos „Švenčionių miesto vietos veiklos grupė“ pirmininkė Violeta Čepukova, mero pavaduotoja.

Posėdžio sekretorė – projekto vadovė Birutė Borovikienė

Dalyvavo Asociacijos „Švenčionių miesto vietos veiklos grupė“ valdybos nariai: Vaida Babrauskienė, Arūnas Čenkus, Violeta Čepukova, Jolita Masevičienė, Dainius Juodgudis, Kęstutis Savickas, Aušra Šinkūnienė (7 nariai iš 9, kvorumas yra).

Darbotvarkė

1. Dėl kvietimo Nr.1 vietos plėtros projektinių pasiūlymų vertinimo rezultatų.

2. Dėl siūlomų finansuoti vietos plėtros projektų sąrašo sudarymo.

Posėdžio pradžioje visi valdybos nariai užpildė ir pasirašė konfidencialumo ir nešališkumo deklaracijas, kiekvienas įspėtas, kad dėl galimo viešų ir privačių interesų konflikto svarstant vietos plėtros projektinius pasiūlymus būtina nusišalinti ir konkretaus pasiūlymo svarstymo metu palikti posėdžio patalpą.

NUTARTA: 2.1. Patvirtinti siūlomų finansuoti vietos projektinių pasiūlymų sąrašą, įrašant į jį 11 projektinių pasiūlymų bendrai 107772,93 Eur paramos sumai iš ES struktūrinių fondų lėšų.

 

ES „pyragą“ išsidalino savi

Šalyje vyksta nuožmi kova su korupcija aukščiausiuose sluoksniuose: lekia aukštų valdininkų „galvos“ net dėl menkiausių įtarimų korupcija, atsakomybės už bandymus pasinaudoti įtaka ar daryti poveikį neišvengia milijonieriai. Kol visos pajėgos sutelktos korupcionierių ir viešų turtų grobstytojų medžioklei aukštuose sluoksniuose, provincijoje, kaip sakoma, „velnias ženijasi“. Pasižiūrėjus vien oficialiai skelbiamą posėdžio protokolą, akivaizdu – kas priėjo, tas ir gavo. Ar gi tai ne korupcija?

 

Birutė

Švenčionių miesto VVG projektų vadovė Birutė Borovikienė yra ir VšĮ Regiono plėtros projektai DIREKTORĖ (ji ir savininkė). Valdyba patvirtino du jos vadovaujamos viešosios įstaigos projektus 35 tūkst. eurų sumai. Tai beveik trečdalis visos prašomos ES fondų paramos – 107,8 tūkst. eurų. Įdomu, kas kontroliuos tų pinigų panaudojimą, kai B.Borovikienė yra kartu ir VVG projekto vadovė, ir projekto vykdytoja?

 

Kęstutis

VVG valdybos narys Kęstutis Savickas yra ir rajono savivaldybės tarybos narys, priklausantis valdančiajai daugumai. VVG valdyba patvirtino 28,5 tūkst. eurų finansavimą iš ES lėšų jo įmonei UAB „Keseda“. Nei vienos darbo vietos nesukūrusiai apsukraus politiko įmonei atseikėta tokia parama!

Iš protokolo lyg tai suprantama, kad jis nusišalino nuo balsavimo tik dėl Švenčionių verslo ir turizmo centro, kuriame dirba vadybininku, pateikto projekto.

Kęstutis Savickas – išskirtinės svarbos figūra merui ir rajono valdžiai. Kaip bebūtų keista, bet jo balsas merui ir valdančiajai daugumai labai brangus, tad ir kainuoja brangiai. Įdarbintas verslo ir turizmo centre vadybininku, jis gauna didesnį atlyginimą, negu direktorė. Be to, kaip oficialiai buvo suformuluota, už didelį darbo krūvį konsultuojant verslininkus (!?), K.Savickui buvo paskirtas solidus priedas prie atlyginimo. Suraskite bent vieną verslininką, kurį K.Savickas būtų konsultavęs! Jeigu kas nežino, tai K.Savickas užsiima kavos aparatų remontu ir priežiūra, dar nuoma ir pardavimu.

 

Abu

Abu šie arti valdžios esantys asmenys (Birutė ir Kęstutis) VVG valdybos sprendimu gavo 60 proc. paskirstytų europinių lėšų, nors jų kompetencija ir verslumas labai abejotini. Remiantis Rekvizitai.lt duomenimis, jų įmonės beveik nevykdo jokios veiklos.

 

Įsivėlė ir mero pavaduotoja

Mero pavaduotoja, ji ir VVG valdybos pirmininkė, Violeta Čepukova turėjo nusišalinti nuo balsavimo, nes ji atstovauja Švenčionių krašto verslininkų asociacijai, kuri yra K.Savicko įmonės „Keseda“ patvirtinto projekto „Jauno verslo subjektų stiprinimas Švenčionių mieste“ partneris.

 

Balsavo už paramą sau

VVG valdybos narys Dainius Juodgudis posėdyje balsavo už savo pateiktą projektą „Sportas – sveikata“ (6245 eurų parama).

Jolita Masevičienė balsavo už UAB „Darėjas“, kurios vadovas yra J.Masevičienės sutuoktinis, pateiktą projektą (6100 eurų parama).

 

Štai taip neskaidriai, begėdiškai įžūliai Švenčionių vietos veiklos grupės valdyba išsidalino ES lėšas. Kaip matyti iš VVG valdybos posėdžio protokolo, pradžioje visi „iškilmingai“ pasirašė konfidencialumo (!?) ir nešališkumo deklaracijas, o paskui vieningai ir draugiškai balsuoja už savo projektus - be jokių moralės stabdžių ir teisinės atsakomybės pasekmių. Nežinojimu čia jau nepasiteisinsi.

Reikia tikėtis, kad Vidaus reikalų ministerija objektyviai įvertins šių lėšų paskirstymą ir įspės Švenčionių miesto vietos veiklos grupės valdybą nenukrypti nuo pagrindinio Švenčionių miesto plėtros strategijos 2016-2022 m. tikslo: skatinti verslo plėtrą ir didinti gyventojų įsidarbinimo galimybes.

Vytautas BULKA

Rajono tarybos narys

 

 
Reklaminis skydelis