Mes turime 210 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1231
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15230
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62556
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. rugsėjo 30 d., šeštadienis Nr.71(1700)

Vakarėlyje dingo daiktai

Švenčionėliuose gyvenanti aštuoniolikmetė rugsėjo 17 d. apie 2 valandą nakties pasigedo savo kuprinės su asmeniniais daiktais. Mergina viešėjo vakarėlyje vienoje iš rajono sodybų. Padaryta turtinė žala siekia 375 eurų.

 

Neteko telefonų

Svečiuose viešėjęs Švenčionių gyventojas prarado savo mobilaus ryšio telefono aparatą SONY XPERIA Z5. Vyras aiškino policijai, kas galėjo taip su juo pasielgti. Prarastą vertingą įrenginį nukentėjusysis vertina 450 eurų.

Telefono neteko ir Konstantinavo kaimo gyventojas, trečiadienio vakarą svečiavęsis draugo pirtyje Gasiuliškių kaime. Jaunas 28 metų vyras tvirtina, kad jo mobilaus ryšio telefoną SONY XPERIA pavogė būtent pats pirties savininkas, pas kurį jis ir svečiavosi. Prarasto turto vertė įkainota 200 eurų.

 

Vilniečiai pasigedo pinigų

Nuo vagių nukentėjo ir vilniečiai, savaitgalį poilsiavę sodyboje. Padumblės kaime (Švenčionių r.) esančioje poilsiavietėje savaitgalį viešėjo sodybos savininkė ir pora jos bičiulių iš Vilniaus. Sekmadienį, kelios minutės po vidurnakčio, moteris apsižiūrėjo, kad iš piniginės dingo 220 eurų. Piniginė buvo rankinėje, o šioji lauko virtuvėje, esančioje šalia gyvenamojo namo. Pinigų pasigedo ir sodyboje viešėję svečiai. Apžiūrėję savo daiktus, suprato, kad iš jų neužrakinto automobilio, kuriame buvo piniginė, taip pat dingo apie 400 eurų. Nuo vagių nukentėję sostinės gyventojai neįtarė, kas galėjo juos taip „apšvarinti“.

 

Apgadino automobilį

88 metų senolė rugsėjo 22 d. kreipėsi į policiją su pareiškimu dėl apgadinto automobilio. Ji tikino, jog minėtos dienos rytą pastebėjo, kad jai priklausanti transporto priemonė „PEUGEOT 607“ smarkiai apgadinta. Automobilis buvo paliktas stovėjimo aikštelėje Turgaus gatvėje Švenčionyse. Transporto priemonė yra drausta. Iš viso padaryta turtinė žala siekia 1500 eurų.

 

Neblaivus vairuotojas įvažiavo į griovį

Rugsėjo 24 d. apie vidudienį Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie griovyje atsidūrusį lengvąjį automobilį. Paaiškėjo, jog kelio atkarpoje nuo Lakajos link Labanoro miško keliu važiavusi „Mazda“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakalės medį, Atvykę pareigūnai nustatė, kad griovyje atsidūręs automobilis yra gana smarkiai apgadintas, o vairuotojas neblaivus. Įvykio vietoje pareigūnai 37 metų vyrui nustatė 1,64 promilės girtumą. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu neblaivus vyras buvo nugabentas į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, kur jam buvo nustatytas dubens sąnario, peties bei mentės sumušimas. Vyras stebėjimui paguldytas į Traumatologijos skyrių. Kiti įvykio vietoje buvę žmonės nenukentėjo, svetimas turtas taip pat neapgadintas. Gerokai aplamdytas automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę.

 

Vairavo girtas

Sulaikytas ir kitas neblaivus vairuotojas. Rugsėjo 21 d. kelyje Švenčionys-Pabradė sustabdytas 58 metų vyras, vairavęs „VW Passat“. Įvykio vietoje pareigūnai neblaiviam vyrui nustatė 3.11 promilės girtumą. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Grasino susidoroti

Pabradės miestelyje gyvenanti 50 metų moteris rugsėjo 18 d. kreipėsi į Švenčionių r. policiją dėl smurtaujančio savo vyro. Neblaivus 41 metų sutuoktinis (nustatytas 1,58 prom. girtumas) su peiliu bei atsuktuvu rankose grasino savo žmonai susidorojimu. Incidentą stebėjo nepilnametės poros dukros. Agresyvus vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Santykius aiškinosi neblaivūs sugyventiniai

Rugsėjo 18 d. prieš pat vidurnaktį tarpusavyje susiginčijo Pabradės miestelyje gyvenanti sugyventinių pora. Tiesa, abu buvo gerokai įkaušę – 33 metų vyrui nustatytas 2.76 promilės girtumas, o 28 metų moteriai 1,90 promilės. Konflikto metu vyras keturis kartus trenkė savo sugyventinei į veidą ir, rankomis griebęs už plaukų bei rankų, tempė ją iš buto. Taip sukėlė jai fizinį skausmą.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos brigados medikai nukentėjusiajai pirmąją pagalbą suteikė vietoje. Agresyvus triukšmadarys sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Sukčiams atidavė 600 eurų

Štai rugsėjo 18 d. į Švenčionių r. PK kreipėsi apgauta pasijutusi Pabradės miestelio gyventoja. Ji policijai aiškino, jog vieną vakarą apie 7 val. jai kažkas paskambino į namuose esantį laidinio ryšio telefoną ir pranešė, jog jos globojamai giminaitei atsitiko nelaimė. Tariamai ji nesėkmingai krito ir griūdama užgavo šalia buvusį vaiką. Nukentėjusio vaiko gydymui reikalingi pinigai, kuriuos iš moters paėmė į namus atėjęs vyriškis. Patikli pabradiškė neteko 600 eurų.

 

Sukčiaus išviliotus pinigus pavyko sugrąžinti

Kita moteris, gyvenanti Švenčionyse, taip pat sulaukė keisto skambučio. Rugsėjo 20 d. apie 6 valandą vakaro, jai paskambino asmuo, prisistatęs chirurgu. Vyras tikino, kad moters sūnui tariamai nutiko nelaimė ir jaunuolio gydymui reikalingi pinigai. Skambinęs vyras patikino, kad ateis asmuo, kuriam reikės atiduoti 1500 eurų. Netrukus iš tikrųjų atvyko vyras, prisistatė vardu ir pavarde, dar pasirašė po tekstu, surašytu moters ant popieriaus lapo, ir paėmęs 1300 eurų dingo.

Tiesa, šiai nukentėjusiajai galima sakyti pasisekė, mat pareigūnai labai greitai sulaikė sukčių dar su grobiu. Vyriškis pasipinigauti atvyko iš kitos apskrities, galbūt dėlto užtruko truputį ilgiau ir nespėjo išvykti. Iš sulaikytojo buvo paimti pinigai ir grąžinti moteriai.

Dėl visų šių sukčiavimo atvejų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kol kas įtarimas pareikštas vienam asmeniui

 

Nepakliūkite į sukčių pinkles

Nors policija ne kartą yra primygtinai prašiusi gyventojų neįsileisti į namus nepažįstamų ir/ar įtartinų asmenų, nepasiduoti jų įkalbinėjimams telefonu, netikėti pramanytomis istorijomis, tačiau policija vis dar yra gauna pranešimų iš asmenų, nukentėjusių nuo taip vadinamų telefoninių sukčių

Būsime dėkingi, jei net ir sulaukę netikėtų svečių, žmonės pasistengs įsidėmėti kaip ir kokiu būdu atvykėliai pasiekė jų namus, kaip jie atrodė, kuo vilkėjo, kuria kryptimi išvyko ir panašiai.

Dar ir dar kartą prašome būti budriais, netikėti skambinančiais nepažįstamaisiais ir jų sąmokslo teorijomis, nesileisti su jais į kalbas ir juo labiau nepasakoti, nerodyti ir NIEKADA neduoti pinigų.

Įsitikinkite, ar tikrai atsitiko tai, apie ką postringauja kitame laido gale esantis pašnekovas.

Taip pat prašome visų, pastebėjusių kad šalia esančiame kieme ar gatvėje mindžikuoja įtartinas žmogus, kuo skubiau apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-09-18 iki 2017-09-24 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 99 informaciniai pranešimai, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 8 asmenys, iš jų 6 buvo neblaivūs. Pristatytas buvo ir 1 nepilnametis. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų, 10 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką.

Iš viso surašyta 90 ANK protokolų: 22 KET protokolai (1 neblaivus vairuotojas, 1 neblaivus dviratininkas, be saugos diržų – 2, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 3, dviratininkų pažeidimai – 1) ir 13 kitų pažeidimų (girti viešoje vietoje – 4, melagingi pranešimai – 3).

 

Švenčionių r. PK inf.