Mes turime 551 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6025
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12435
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94184
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono valdžia Holokausto atminimo dieną surengė Rudens kermošių

2017 m. rugsėjo 23 d., šeštadienis Nr.69(1698)

Jeigu jau tokią dieną surengta šventė, atėję į Rudens kermošių Švenčionių miesto parke nepamirškite pagerbti geto kankinių atminimą.

Trečiadienį spausdinome Švenčionių miesto senbuvio pono Vytauto (pavardė redakcijai žinoma) repliką, kad rajono valdžia galimai prarado sveiką nuovoką, jeigu Rudens kermošiui pasirinko tokią datą.  Juk ši žydų tautos tragedija mūsų rajoną labai smarkiai palietė.

Švenčionyse, kurie buvo vienas iš pagrindinių Lietuvoje žydų centrų, kur klestėjo gausi žydų bendruomenė, buvo žydų švietimo ir kultūros centras, nacių buvo įkurtas getas. Getas buvo įkurtas Švenčionių miesto šiaurės vakarinėje dalyje. Būtent ta dalis buvo tankiausiai žydų apgyvendinta. Joje buvo trys sinagogos, keletas žydų fabrikėlių. Getas buvo aptvertas aukšta spygliuota tvora, pagrindiniai vartai buvo šalia Švenčionėlių gatvės.

Rajono valdžios sprendimu, Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną, rugsėjo 23-ąją, čia, Švenčionių miesto parke, kur stovi paminklas aukų atminimui, vyks tradicinis Rudens kermošius su visomis linksmybėmis.  „Nežinau, kas prie to privedė – ar žmogiškumo stoka, ar visiškais istorijos nežinojimas“, - svarstė ponas Vytautas savo laiške.

Mūsų inf.