Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6474
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28361
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72344
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. rugsėjo 23 d., šeštadienis Nr.69(1698)

Įsibrauta į ligoninės buhalteriją

Švenčionių r. PK rugsėjo 11 d. registruotas pranešimas dėl vagystės. Švenčionių r. PK policijai buvo pranešta, kad Švenčionių rajono ligoninės patalpose kažkas įsibrovė į buhalteriją. Pareigūnai, nuvykę į įvykio vietą, nustatė, kad išlaužus durų spynos liežuvėlį, buvo įsibrauta į buhalterijos patalpas, kur iš ten esančio stalčiaus dingo raktai nuo seifo, taip pat kompiuterinė laikmena. Seifas užrakintas ir ar kas nors dingo iš seifo, yra aiškinamasi. Iš šalia esančios patalpos taip pat dingo raktai nuo buhalterės kabineto, tualeto, virtuvėlės. Nuostolis tikslinamas.

Šis nusikaltimas sumanių ir atsakingų pareigūnų dėka buvo žaibiškai atskleistas. Jau kitą dieną po įvykdytos vagystės, buvo nustatyti keli pažeidėjai ir visi jie sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai rajono gyventojai, kurie ne kartą yra lankęsi minėtoje ligoninėje.

Kaip žinia, dauguma į vienokios ar kitokios paskirties būstą įsibraunančių ilgapirščių savo nusikaltimą planuoja, jam ruošiasi, kurį laiką stebi patalpas, fiksuoja, kada į jas yra atvykstama ar išvykstama asmenų ar gyventojų. Panašus scenarijus aiškėja ir šioje byloje. Vagystei iš poliklinikos buvo ruoštasi iš anksto. Daugiau detalių dėl šio įvykio paaiškės po to, kai bus baigtas ikiteisminis tyrimas. O kol kas aišku, kad vagių laukia „užtarnautas“ atpildas: bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

 

Vogė dyzeliną

Rugsėjo 15 d. UAB „NT Valdos“ atstovas kreipėsi į Švenčionių r. PK su pareiškimu dėl vagystės. Kaip aiškino nuo vagių nukentėjusios įmonės vairuotojai, nuvykę į darbą pastebėjo, kad nuo dviejų ekskavatorių JCB, nuplėšus gamyklinius kuro bako kamščius - spynas buvo pavogta apie 100 litrų dyzelinio kuro. Padaryta žala siekia 600 eurų.

 

Apvogė sodybą

Trisdešimtmetis Švenčionių rajono gyventojas policijai pranešė apie vagystę iš jo tėvui priklausančios sodybos. Rugsėjo 15 d. apie trečią valandą po pietų jaunas vyras, atvykęs į tėvo namą Bačkininkų kaime (Švenčionių r.), pasigedo įvairios buitinės technikos bei namų apyvokos daiktų. Per tris savaites, kol turto savininkas buvo išvykęs, iš namų dingo skalbimo mašina, televizorius PHILIPS, vandens siurblys, žoliapjovė. Nuo ilgapirščių nukentėjusio vyro sūnus įtarė, kad vagys į namus galėjo patekti pro rūsio langą. Padarytas materialinis nuostolis tikslinamas.

 

Užgauliojo ir mušė žmoną – pateko į areštinę

33 metų Prienų kaimo (Švenčionių r.) gyventojas rugsėjo 16 d., apie aštuntą valandą vakaro, smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu, akivaizdžiai būdamas neblaivus (2,75 prom.), vyriškis puolė mušti savo trisdešimtmetę žmoną. Jis užgauliojo moterį ir vieną kartą kumščiu trenkė jai į dešinę ranką, taip sukeldamas žmonai fizinį skausmą. Kartu namuose gyvenantys vaikai tėvų konflikto metu buvo kitame kambaryje. Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai, suteikė nukentėjusiajai pirmąją pagalbą ir paliko ją namuose. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

 

Sekmadienį ramybės trūko Magūnų ir Pliauškių kaimuose

Magūnuose apie vidudienį būdami savo namuose tarpusavyje susikivirčijo sugyventinių pora. 41 metų girtas vyras (1,45 promilės), rankomis griebė šalia ant sofos sėdėjusią dar girtesnę sugyventinę (2,90 promilės) už kaklo ir pradėjo smaugti, du kartus sudavė kumščiu jai į veidą. Incidentas tarp suaugusiųjų vyko penkių bendrų poros vaikų akivaizdoje. Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai suteikė nukentėjusiajai pirmąją pagalbą ir paliko ją namuose. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

Pliauškių kaime apie pusę devintos vakaro buitinis konfliktas kilo tarp 50 metų vyro ir 47 metų jo žmonos. Neblaivus vyras (0,95 promilės) vieną kartą kumščiu trenkė savo žmonai į kairį veido skruostą ir koja spyrė į pilvą, taip sukeldamas sutuoktinei fizinį skausmą. Vyras uždarytas į areštinę.

Dėl visų šių įvykių yra pradėti ikiteisminiai tyrimai.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-09-11 iki 2017-09-17 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 149 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų. Į policijos komisariatą per savaitę pristatyti 2 asmenys, abu buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų, 9 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistas/nubaustas 1 asmuo, suimti 3.

Iš viso surašyti 52 ANK protokolai, iš jų 11 KET protokolų (neblaivių vairuotojų buvo – 3, neblaivių dviratininkų – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 2, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 5. Užfiksuota 13 kitų pažeidimų: girti viešoje vietoje – 7, chuliganizmo atvejai – 1, viešosios rimties trikdymas – 1, melagingi pranešimai – 3, garbės ir orumo pažeminimas – 1.

Rajono spaudoje kiekvieną savaitę pateikiami Švenčionių rajono policijos komisariato pranešimai apie rajone įvykdytas nusikalstamas veikas, susijusias su smurtu artimoje aplinkoje bei vagystėmis. Ne išimtis ir praėjusi savaitė, per kurią įvykdytos net kelios vagystės.

Švenčionių RPK inf.

 

Žukausko poligono kariai pateko į Vilniaus infekcinę ligoninę

Rugsėjo 20 dieną, trečiadienį, 19 Pabradėje tarnaujančių karių kreipėsi medicinos pagalbos į Generolo Silvestro Žukausko poligono (Pabradė) medicinos punktą. Kariai skundėsi prasta savijauta.

Po Lietuvos karo akademijos medikų apžiūros trys Adolfo Ramanausko-Vanago karių rengimo centro Operacinės aplinkos kuopos kariai išvežti į Vilniaus infekcinę ligoninę, 12 tos pačios kuopos karių ir keturi Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai izoliuoti kuopoje, kur jiems atliekamas gydymas.

Pirminė diagnozė – gastroenteritas (nespecifinis, įvairių infekcinių mikroorganizmų sukeltas skrandžio ir plonųjų žarnų uždegimas).

Paimti mėginiai iš valgyklos, gyvenamųjų patalpų, tualetų ir prausyklų. Tyrimų rezultatų reikės laukti galimai iki 2 parų. Karių būklė stabili.

Lietuvos kariuomenės spaudos tarnybos inf.