Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4947
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21148
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97178
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atviras darbas su jaunimu mūsų rajone – reikalingas

2012 m. sausio 21 d., šeštadienis Nr.6 (1149)

Plečiant jaunimo politiką Švenčionių ir Švenčionėlių miestuose, vykdoma atviro darbo su jaunimu koncepcija. Švenčionių miesto kultūros centre pirmus metus veikia Atvirų jaunimo erdvių programa „Kultūra – atvira, tik ateik“ – programos vadovė Inesa Bojarunec, taip pat Švenčionėlių meno mokykloje jau ketverius metus dirba Atviras Švenčionėlių jaunimo centras – centro vadovas Gytis Šalna.

Šios organizacijos dirba pagal atviro darbo su jaunimu koncepciją, kuri užtikrina kokybišką ir saugų jaunimo užimtumą ir laisvalaikį, vykdydama įvairias prasmingas veiklas jaunimo poreikiams patenkinti.

Taigi atvirame jaunimo centre ir erdvėje populiarios ir vykdomos šios veiklos: kino, karaoke, šokio vakarai, teminiai vakarai („Milk bar“, „Halloween’as“, ir kt.), mokymai, stovyklos, stalo žaidimų turnyrai, orientacinės varžybos, taip pat veikia šokių ir dailės studija (atviroje jaunimo erdvėje) ir kitos jaunimo veiklos. Tačiau pagrindinis vadovų tikslas yra parodyti jaunimui, kad atviroje erdvėje jaunimas turi galimybę saugiai praleisti laiką, kad ir prie puodelio arbatos, o jei turi problemų, tai būtinai bus išklausytas ir gaus patarimų.

Norime pasidžiaugti, kad Švenčionių atviros jaunimo erdvės ir Švenčionėlių atviras jaunimo centras glaudžiai bendradarbiauja ir vykdo bendras veiklas. Šių metų sausio 7-8 dienomis buvo organizuojami jaunimo mokymai, kuriuose dalyvavo Švenčionių ir Švenčionėlių jaunimo atstovai. Mokymai vyko Linkmenų kaimo sodyboje, jaukioje ir ramioje vietoje, tai padėjo jaunimui nieko netrukdomiems dalyvauti mokymosi procese. Mokymų programos užsiėmimai buvo vykdyti pagal neformalaus ugdymo metodus, žaidimus, refleksijas, patyrimus ir kt.

Mokymų vadovai Ramūnas Keršys, Inesa Bojarunec, Inga Varnienė dirbo ties šiomis temomis – savanoriškas darbas, komandos formavimas, nuo idėjos iki veiklos ir kitomis jaunimui aktualiomis temomis. Mokymų dalyviai visi liko patenkinti ir kupini naujų idėjų ir minčių.

Atviros jaunimo erdvės ir atviro jaunimo centro programų vadovai, kviečia jaunimą prisijungti prie mūsų veiklos, o gal šiaip atsigerti karštos arbatos.

Inesa BOJARUNEC
 

 
Reklaminis skydelis