Mes turime 272 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:449
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16650
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92680
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ignalinos rajone paskelbta apie ekstremalųjį įvykį

2017 m. rugsėjo 9 d., šeštadienis Nr.65(1694)

Rugsėjo 6 dieną posėdžiavusi Ignalinos rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija priėmė sprendimą pripažinti  rajone įvykus ekstremalųjį įvykį dėl sunaikintų pasėlių. Posėdyje išklausytas Lietuvos ūkininkų sąjungos Ignalinos skyriaus pirmininkės Marijonos Lukaševičienės pranešimas, kuriame buvo aptarta dėl lietingų orų susidariusi labai bloga situacija. Daugelis laukų su grūdinėmis kultūromis yra apsemti, javai išguldyti, jie kasdien nyksta, žemė vandens nebesugeria, o technika į laukus negali įvažiuoti. Ignalinos rajone kritulių norma viršyta nuo 1,5 iki 4 kartų. Derliaus nuimta tik 30-50 proc.

Pasak M. Lukaševičienės, ūkininkai nuskriausti dvigubai. Jie gali prarasti gausų derlių ir netekti išmokų, susilaukti sankcijų, kadangi deklaruojant pasėlius privalu laikytis griežtų reikalavimų. Ūkininkų sąjunga kreipsis į Nacionalinę mokėjimų agentūrą ir prašys netaikyti sankcijų dėl nepasiektų investicinių projektų priežiūros rodiklių (pardavimo pajamų, grynojo pelningumo ir kt), dėl nustatytais terminais nenušienautų pievų ir pūdymo neapsėjimo ir dėl grūdų pardavimo sutarčių neįvykdymo. Agentūrai bus teikiami ekstremalųjį įvykį įrodantys dokumentai.

Parengė Lina Kovalevskienė,

 
Reklaminis skydelis