Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3925
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20126
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96156
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybėms perduoti nauji mokykliniai autobusai

2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis Nr.64(1693)

Prieš Rugsėjo 1-ąją Švietimo ir mokslo ministerija perdavė 55 savivaldybėms 82 naujus mokyklinius (geltonuosius) 19 vietų autobusus. 21 savivaldybė gavo po 2 autobusus. Visuose mokykliniuose autobusuose įmontuoti ES standartus atitinkantys alkotesteriai. Prieš užvesdami autobusą, vairuotojai turi pasitikrinti blaivumą įmontuotu alkotesteriu. Nepasitikrinus autobuso variklis paprasčiausiai neužsiveda.

Vienas autobusas buvo skirtas mūsų rajono Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijai. Naujasis autobusas pakeitė jau netinkamą naudoti senąjį.

Šalyje iš 63 tūkstančių mokinių, kurie važiuoja į mokyklas, 22 tūkstančiai pavežami šiais mokykliniais autobusais.

Nauji autobusai pirmiausia skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt autobusų pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.

Atsižvelgdama į mokyklinių autobusų poreikį, Švietimo ir mokslo ministerija antrus metus iš eilės padvigubino perkamų geltonųjų autobusiukų kiekį.

Švietimo ir mokslo ministerija, 2000 m. inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, per šį laikotarpį savivaldybėms jau yra nupirkusi 903 autobusus.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis