Mes turime 186 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2166
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16165
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63491
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tarybos nariai laužo galvas: „Ko bijo meras?“

2017 m. rugsėjo 2 d., šeštadienis Nr.63(1692)

Ketvirtadienį įvyko rajono tarybos posėdis. Toks blankus ir nykus, kad po posėdžio tarybos nariai nieko negalėjo nei įdomaus, nei svarbaus išskirti. „Visi klausimai priimti „buldozeriu“ (mero kompanija vis dar turi vieno asmens persvarą), į jokius pasiūlymus nebuvo atsižvelgta“, - net keli tarybos nariai dalinosi vienodais įspūdžiais. Nesantys valdžioje net keturių partijų tarybos nariai sako, kad meras suvaržė jų teises, ir ketina jas ginti.

Tarybos narių teisės pamintos neįtikėtinai šiurkščiai, ir, ko gero, niekur tokių analogų nerasite. Merui panorėjus ir paliepus, tarybos nariams uždrausta teikti klausimus svarstomais klausimais. Skamba kažkaip kraupiai, bet tai – faktas. Kokios svarbos klausimas bebūtų svarstomas ir sprendimas priimamas, 25 tarybos nariams leidžiami tik 4 klausimai. „Du nuo „pozicijos“ ir du – nuo opozicijos“ - atrodo, tai, mėgstamiausia mero Rimanto Klipčiaus frazė tarybos posėdžiuose. „Pozicijai“ bepigu – jiems nėra ko klausinėti, tik rankas kilnok. O štai kitoje barikadų pusėje klausimų ir pasiūlymų visada apstu – tik merui viso to, matyt, nereikia. Suvaržytiems iki dviejų klausimų tarybos nariams dar ir tarpusavyje varžytis tenka, kas pirmas paspaus mygtuką – registraciją klausimui. Juk yra tik du klausimai, o opozicijoje 12 tarybos narių. Kaip sakoma, būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu. Net tokiais svarbiais klausimais, kaip metinio rajono biudžeto svarstymas, tarybos veiklos reglamento tvirtinimas, rajono tarybos ir mero veiklos ataskaita, nėra jokių išimčių – 2 klausimai ir taškas.

Dėl rajono tarybos ir mero veiklos ataskaitos – visiškas nonsensas. Šiuo klausimu tarybos nariams apskritai pasisakyti neleidžiama – tik išklausyti ataskaitą. Po mero „ŽODŽIO“ – jokių klausimų... Į kokią epochą atkrito rajonas, jeigu dedasi tokie absurdiški dalykai? Būdamas jaunas ir dar liberalas, meras R.Klipčius taip uzurpavo valdžią, kad taryba tapo beteise. Meras teikia (tai jo pareiga) pirmiausia TARYBOS, tik paskui savo – mero veiklos ataskaitą, o tarybos nariai negali nei svarstyti, nei klausimų teikti.

Pusė tarybos narių stebisi, ko meras taip bijo, jeigu stengiasi užčiaupti tarybos narius, atimdamas galimybę pasisakyti tarybos posėdžiuose. Juk prie mero Vytauto Vigelio visi, bene daugiausia – pats Rimantas Klipčius, laisvai diskutavo, pasisakė, kritikavo, niekam tada į galvą nešovė mintis varžyti tarybos narių teises. Įvertinus tai, kas vyksta rajone, kokioje padėtyje atsidūrė opozicija, gali suabejoti, ar ne Šiaurės Korėjos keliu sukame....

Dideli „berniukai“ ir neįtikusius kolegas iš koalicijos meta kaip iš smėlio dėžės. Tiesiog kova be taisyklių. Buvęs vicemeras Kęstutis Trapikas, kadencijos pradžioje sava valia prisijungęs prie valdančiųjų, netekęs pareigų neskubėjo išeiti iš valdančiosios koalicijos. Už jį nusprendė kiti „smėlio dėžės“ žaidėjai. Ketvirtadienį posėdyje jie užregistravo naują valdančiąją daugumą – be Kęstučio Trapiko. Jam nei žodžio suteikė, nei nuomonės išklausė ir net neperspėjo, kad išmes.

Taip ir darda valdžios vežimas – buldozeriu per galvas.

O gyventojų rajone kasdien mažėja– „Facebook“ paskyrose liejasi atsisveikinimai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ