Mes turime 416 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3720
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19921
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95951
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Visi esame mokiniai ir mokytojai žemiškojo pasaulio kelyje

2017 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis Nr.61(1690)

Artėja rugsėjo 1-oji... Vieniems tai dar viena eilinė savaitės diena, kitiems – savaitgalio pradžia, bet moksleiviams ir mokytojams, tai didelė šventė – naujų mokslo metų pradžia.

Tikintys tėvai, jų vaikai, mokytojai rugsėjo 1-osios rytą, 9 val. susirinksime į Švenčionių Visų šventųjų bažnyčią paprašyti Aukščiausiojo palaimos, melsti išminties, suvokimo, kad kiekvienas mūsų žingsnis vestų į šviesesnį, kilnesnį poelgį, ryžto siekti užsibrėžto tikslo. Šiam gražiam ir būtinam žingsniui, be abejo, mus skatina tikinčio žmogaus – brandžios asmenybės pareiga – mylėti Dievą ir artimą.

Mokiniai ir mokytojai yra ne tik tie, kurie sėdi mokyklos suole, kurie moko ir mokosi. Mes visi esame mokiniai ir mokytojai šio žemiškojo pasaulio kelyje. Kol žmogus gyvena šiame pasaulyje jis nuolat iš kitų mokosi ir moko kitus. Todėl turime išmokti gerbti kiekvieną žmogų šalia mūsų esantį, nes jis yra ir mūsų mokytojas ir auklėtojas. Mokydami ir patys mokomės, auklėdami kitus ir patys tobulėjame. Mokykla tiesia kelią tautos ateičiai. Nuo vienaip ar kitaip praleistų joje valandų priklausys ir mokinio, šeimos, kurioje jis gyvena, ir visos tautos ateitis. Tad mokykla ir mokytojas tikrai nusipelno didelio dėmesio, įvertinimo, meilės ir pagarbos.

Puikiai prisimename tuos laikus, kai iš viešojo gyvenimo pašalinus kryžių, tikėjimą Dievu, buvo sunaikintas žmoguje žmogus. Daugiau kaip per pusšimtį metų bedievybė sau kelią skynėsi žudydama, kalindama, tremdama pačius šviesiausius protus, tauriausias asmenybes, Dievui ir Bažnyčiai, gėriui ir tiesai tarnavusius žmones. Ateistinė, Dievo buvimą neigianti propaganda buvo paremta melu ir klasta. Dievo reikalaujama artimo meilė, gailestingumas, kilnumas ne tik nebuvo puoselėjami, bet net pačios šios sąvokos buvo išbrauktos iš kasdienio gyvenimo.

Mieliems mokytojams noriu palinkėti: būkite dvasios švyturiais savo auklėtiniams, ugdykite jaunose širdyse meilę Dievui, Tėvynei, žmogui, mokslo žinioms, tiesai ir darbui. Nuo to priklausys ne tik mūsų asmeninio gyvenimo žemėje palaima, tautos ir visuomenės ateitis. Pasaulis – tai vieta, Dievo Kūrėjo duota atlikti savo, kaip žmogaus paskirtį žemėje, o sąžiningai pareigas atliekant, užsidirbti laimingą amžinybę.

Moksleiviams linkiu prisiminti, kad jūsų sėkmei užtikrinti neužteks vieno atėjimo į bažnyčią, bet su Dievu ryšį palaikyti reikia kasdiene malda. Kiekvieną sekmadienį bažnyčios varpų gaudesys teprimena paraginimą ir kiekvieno žmogaus, priklausančio Katalikų Bažnyčiai, pareigą Dievui.

Todėl šiandien pats svarbiausias uždavinys statyti darnios šeimos, gyvosios Bažnyčios ir jaunimo auklėjimo pamatus.

Medardas ČEPONIS

Švenčionių dekanas

 
Reklaminis skydelis