Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2395
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12582
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88612
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Norite būti saugesni? Pasirūpinkite, kad gautumėte perspėjimo pranešimus į mobiliuosius telefonus

2017 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis Nr.56 (1685)

Kai Lietuvos gyventojams  gali kilti pavojus dėl stipraus vėjo ar kitų ekstremaliųjų situacijų,   į mobiliuosius telefonus yra siunčiami perspėjimo pranešimai. Kad juos gautų, gyventojai turi nusistatyti mobiliuosius telefonus. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kaip tai padaryti.


Kaip nustatyti mobiliuosius telefonus, kad gautumėte perspėjimo pranešimus?

Nustatymai (eilės tvarka gali skirtis):
 •   paslaugos įjungimas (korinis transliavimas, tinklo pranešimai, naujienos, informaciniai pranešimai, CellBroadcast)
 •   kanalo pasirinkimas norimai kalbai (578, 525, 605)
 •   temos pavadinimo įrašymas (Dėmesio, Attention, Vnimanije)
 •   kalbos pasirinkimas – pasirenkama „VISOS“  


 Telefonams su ,,EU – Alert“ funkcija (4371 kanalas)
 Varnelė √ – CellBroadcast (korinis transliavimas, tinklo transliacijos, ...) 
 Varnelė √ – nepaprastasis įspėjimas (rodyti ekstremalias grėsmes, Alert level 2 (iPhone), ...)   

Jeigu turite išmanųjį telefoną su Android OS ir esate įsitikinęs, kad telefono nustatymai atlikti teisingai, tačiau korinio transliavimo pranešimų  negaunate  arba tik kartais gaunate, tai gali būti dėl to, kad jūsų telefone nustatytas dvitinklis „2G/3G“ (GSM/UMTS) arba tritinklis „2G/3G/4G“ (GSM/UMTS/LTE), tinklo pasirinkimas. Tokiu atveju priežastis gali būti ta, kad jūsų telefono modelis pranešimus priima tik 2G (GSM) tinkle. Todėl siūloma parsisiųsti iš Google Play internetinės parduotuvės programėlę „GPIS 112“ ir pranešimus gausite per internetą, (reikalinga leisti GPS paslaugą).  

Jeigu turite išmanųjį iPhone telefoną, tai korinio transliavimo funkcija jame atsiranda Teliaabonentams, turintiems telefonus su operacine sistema nuo iOS 8 ir aukščiau,  Tele2 – nuo iOS 9.3 ir aukščiau. Bitė Lietuva abonentai kol kas negali gauti korinio transliavimo pranešimų, todėl šiems abonentams ir kitų operatorių abonentams su žemesnėmis iOS versijomis siūloma įsidiegti  iš Apple App Store internetinės parduotuvės programėlę „GPIS 112“

Patikrinimo metu, kuris yra atliekamas  kiekvieno mėnesio pirmąją darbo dieną, 10.00 val., galėsite įsitikinti, ar teisingai nustatėte telefoną perspėjimo pranešimams gauti.

Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema veikia visų trijų mobiliojo ryšio operatorių Bitė Lietuva, Telia, Tele2 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE) tinkluose. Perspėjimo pranešimus gali priimti tie telefonai, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Jei turite klausimų, galite kreiptis: el. p. gpis@vpgt.lt, tel. 8 5 271 6853

PAGD inf.

 
Reklaminis skydelis