Mes turime 257 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:740
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19284
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66610
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kunigaikščio Gedimino nominacijos įteiktos devintąjį kartą

2012 m. sausio 18 d., trečiadienis Nr.5 (1148)

Sausio 16 d. Vilniuje, Nacionalinėje galerijoje, jau devintąjį kartą buvo įteiktos Kunigaikščio Gedimino nominacijos. Nelikus Vilniaus apskrities, kaip administracinio vieneto, nominacijų įteikimu rūpinasi Vilniaus regiono plėtros taryba ir jos partneriai.

Vilniaus apskrities verslininkų konfederacijos prezidentas profesorius Rimvydas Jasinavičius sakė, kad Kunigaikščio Gedimino nominacijos įteikiamos iškiliausiems labiausiai nusipelniusiems Vilniaus krašto žmonėms, kuriantiems grožį, verslą.

Nominacijas gavusių žmonių jau virš 200, o šiemet vietoj 24 nominacijų įteiktos 26. nominacijos įteikiamos 4 srityse: Žmogiškojo kapitalo ugdymas, Visuomeninio kapitalo ugdymas, Finansinio kapitalo ugdymas ir Socialinio kapitalo ugdymas.

Kaip ir kiekvienais metais be nominacijų ir diplomų neliko ir Švenčionių rajonas. Diplomais buvo apdovanoti Švenčionių PRC pedagogė Lidija Gaižutienė ir rajono tarybos narys Vaclovas Gabrinovičius. Antrojo laipsnio nominacija už pasiekimus Žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje buvo apdovanota Pabradės meno mokyklos pedagogė, šiuolaikinio šokio grupės „Gelmė“ įkūrėja ir vadovė Agnė Rickevičienė, už nuopelnus Socialinio kapitalo ugdymo srityje trečiojo laipsnio nominacija apdovanotas veterinarijos gydytojas Antanas Petkūnas. Visus apdovanotuosius mūsų rajono atstovus pasveikino Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis.

Šventės dalyviai klausėsi gražaus koncerto, o po oficialios Kunigaikščio Gedimino nominacijų įteikimo ceremonijos dalies bendravo ir neoficialioje aplinkoje.

Algis JAKŠTAS