Mes turime 412 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2959
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19160
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95190
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Zumba – aerobikos ir šokio junginys

2012 m. sausio 14 d., šeštadienis Nr.4 (1147)

Teigiama, jog mankšta gali ne tik prailginti gyvenimą, bet ir suteikia gyvenimui daugiau spalvų ir teigiamų pojūčių. Taip pat svarbu, kad mankšta padeda įveikti įtampą, psichologinį nuovargį ar net depresiją. Manoma, jog 2-3 savaites trunkančios reguliarios fizinės iškrovos sumažina nerimą lydinčius simptomus ir sugrąžina pozityvią nuotaiką. Tačiau bene daugiausiai žmonių sportuoja ne vien tik dėl sveikatos, bet ir dėl grožio. Net ir geriausia dieta nepadės sugrąžinti ar išlaikyti gražių kūno formų, jei neatliksime bent elementarių, įvairias raumenų grupes lavinančių pratimų.

Aerobika – viena iš prieinamų ir mėgstamų kūno kultūros formų tarp įvairaus amžiaus merginų ir moterų. Domėjimasis aerobika suprantamas ir paaiškinamas. Jos populiarumą lemia paprastumas, emocionalumas ir efektingumas. Reguliarios aerobikos pratybos stiprina judamąjį atramos aparatą, vystomos kraujotakos ir kvėpavimo sistemos funkcinės galios, lavinamos fizinės ypatybės – jėga, ištvermė, greitumas, koordinacija, lankstumas. Merginos, sportuodamos aerobikos grupėse, turi galimybių gerinti atskirų organų ir sistemų funkcinę veiklą, stiprinti sveikatą, o kartu ir racionaliai maitinantis galima atsikratyti antsvorio, ugdyti taisyklingą laikyseną, tobulinti kūno linijas.

Norint padidinti susidomėjimą naujomis aerobikos formomis, taip pat nuolat sportuojantiems didinti motyvaciją ir toliau savimi rūpintis, sportuoti ir mylėti save, šio straipsnio autorė organizavo trečius metus iš eilės renginį – šventę „Švenčionys – sveikas miestas“ mėgstantiems ir propaguojantiems sveiką gyvenseną ir judėjimą. Šokio treniruotė „Zumba Mix“ – vienas iš linksmiausių ir populiariausių užsiėmimų, kuriame smagiai dalyvavo ir švenčioniškiai. Valanda energijos, linksmybių ir efekto! Šokio treniruotė prabėgo nepastebimai! Kas joje ypatingo? Zumba – nauja fitneso rūšis, jungianti aerobiką su šokiu. Užsiėmimą vedė šokių, sporto ir sveikatingumo klubo „Tik Jums!..“ sveikatingumo, fitneso, šokių grupinių ir personalinių užsiėmimų profesionali instruktorė, turinti 18 metų patirtį šioje srityje – Irina Butorina kartu su savo komanda. Renginio metų buvo pristatyta Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatos tęstinio projekto „Judink savo kūną“ veikla ir apdovanotos B.Nekrasovienė, O.Teilansd, L.Černiavskytė, J.Baranauskienė, R.Begičevienė, R.Mastianec, G.Gudelytė. I.Vaškinielytė, S.Spiridonovaitė, L.Žeimo, I.Builytė ir I.Guogytė už poreikį sportuoti, puikų fizinį pajėgumą ir stiprią sveikatą.

Irina BUROKIENĖ
Aerobikos trenerė

 
Reklaminis skydelis