Mes turime 411 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3929
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14116
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90146
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono mero Vytauto Vigelio KREIPIMASIS

2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis Nr. 35 (1082)

Dėl politinių partijų konstruktyvaus bendradarbiavimo rajono savivaldybės taryboje

Gerbiamieji rajono savivaldybės tarybos nariai, visų politinių partijų atstovai, taip pat šių partijų skyrių pirmininkai bei nariai,

viešai kreipiuosi į Jus, kviesdamas nuoširdžiai ir sutelktomis jėgomis dirbti rajono labui, kaip kad visi žadėjome rinkėjams. Ir pasiūlius mano kandidatūrą į mero pareigas, ir išrinktas meru deklaravau, kad sieksiu susitaikymo ir santarvės rajone, visų politinių jėgų suvienijimo bei konstruktyvaus bendradarbiavimo. Savo ketinimus vykdau ir tikiuosi, kad opozicinės partijos palaikys mano iniciatyvą, nes įveikti politinių jėgų susipriešinimą galime tik visi drauge to siekdami.

Rinkimai baigėsi. Kas vadovaus rajonui, lėmė rinkėjų pasirinkimas, tad gerbkime jų valią. Prieš akis – ketveri šios kadencijos darbo metai. Visi tarybos nariai esame išrinkti rajono gyventojų, teisėti jų atstovai, ir turime surasti tarpusavyje bendrą kalbą. Rinkimų programos buvo įvairios, bet jas vienijo pažadas dirbti rajono labui. Todėl kviečiu visus – vykdykime pažadus, gerinkime rajono įvaizdį, rūpinkimės gyventojų interesais, sujunkime jėgas vykdydami parengtus projektus, generuodami idėjas naujiems.

Valdančioji dauguma suformuota – jai priklauso 14 tarybos narių, ateityje bus ir 18. Formaliai to pakanka, kad galėtume dirbti, bet mes, valdančioji koalicija, esame atviri visų partijų atstovams taryboje. Vyksta dialogas su Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso „Valdemaro Tomaševskio blokas“ atstovais taryboje. Manau, jie prisijungs prie valdančiosios koalicijos, tai tik laiko klausimas. Rajono savivaldybės taryboje lieka dar viena politinė partija – Liberalų ir centro sąjunga. Kviečiu ir jos narius jungtis bendram darbui. Daug kartų esu tarybos posėdžiuose sakęs, kad po rinkimų turėtume visa taryba dirbti kaip viena partija, vienijama vieno tikslo – dirbti rajono žmonėms. Tad kviečiu Liberalų ir centro sąjungos narius arba prisijungti prie daugumos, arba tapti konstruktyvia opozicija. Be abejo, nuomonių skirtumų ir ginčų bus ir ateityje, ir jų reikia, kad atsisijotų geriausi pasiūlymai, bet ginčai turi būti dalykiški, paremti argumentais, o ne tuščiu visko neigimu. Juk būti opozicijoje - nereiškia kenkti rajonui. Pilstyti purvais rajoną nuolat vadinant jį nesivystančiu, stagnaciniu, atsilikusiu, tamsiu kraštu ir pan., pasitikti Prezidentę samdytais piketuotojais yra nekorektiška mūsų rajono gyventojų atžvilgiu. Jeigu patys rodysime nepagarbą savo kraštui, nesulauksime ir kitų pagarbos, atbaidysime investuotojus. Civilizuotose šalyse yra tradicija - naujai išrinktai valdžiai leidžiama 100 dienų dirbti be kritikos, bet mūsų rajone, atrodo, ir ji negalioja, nors formaliai visi sako norintys susitaikymo.

Gerbiamieji politikai, tikiuosi Jūsų supratimo, pritarimo ir palaikymo siekiant gerinti politinių jėgų santykius. Pirmasis žingsnis žengtas. Mano iniciatyva įvyko dalykiškas susitikimas su Liberalų ir centro sąjungos Švenčionių skyriaus pirmininku Rimu Klipčiumi. Mes suradome bendrą kalbą, pripažinome, kad nėra priežasčių nesantaikai. Bet, aišku, vieno susitikimo nepakanka, kad išsispręstų visi ligšioliniai nesusipratimai ir nesutarimai tarp oponuojančių politinių jėgų. Susitaikymo iniciatyvą turi palaikyti ir kiti tarybos nariai, ir partijų skyriai. Tad kviečiu visus nuoširdžiai siekti santarvės ir susitaikymo politikoje ir gyvenime. Dirbkime drauge!

Rajono meras Vytautas Vigelis

 
Reklaminis skydelis