Mes turime 437 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2529
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27659
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74985
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Edgaro ir Erikos Strakšių tikslas – būnant kartu jaustis gerai

2017 m. liepos 26 d., trečiadienis Nr.52 (1681)

Jau kuris laikas stebiu Edgaro Strakšio kūrybinės raidos ir saviraiškos kelią. Viskas prasidėjo nuo pirmosios parodos Vilniaus teritorinės darbo biržos Švenčionių padalinio patalpose, kurią Edgaras surengė baigiantis projektui „Atrask save“.

Kartais, kad išdrįstum peržengti savotišką abejonių „rubikoną“, reikia postūmio, motyvacijos. Dažnai žmogus net neįsivaizduoja, kad jo sukurti kūriniai gali būti įdomūs ir kitiems. Taip buvo ir Edgarui. Laisvalaikiu restauravo senus baldus, darė įdomias interjero detales. Visa tai buvo daroma sau, savo artimiesiems, o po pirmosios parodos, sulaukęs padrąsinimo, surengė dar kelias parodas, ir, kas žino, galbūt hobis Edgarui taps verslu, pragyvenimo šaltiniu, svarbiausia, kad šiame kelyje jį palaiko žmona Erika. Apie dviejų jaunų žmonių svajones, gyvenimo tikslus ir kuriamą darnios šeimos modelį, kurio kertinis akmuo – kuo daugiau būti kartu: kartu dirbti, ilsėtis – prieš kurį laiką ir kalbėjomės su Erika ir Edgaru Strakšiais. Susitikome Švenčionyse, jaukioje dirbtuvėlėje, kurioje daugiausia ir kuriami nauji ar prikeliami gyvenimui seni namų apyvokos daiktai.

- Kas naujo jūsų aplinkoje? Gal hobis jau išaugo į verslą? – klausiu Edgaro ir Erikos.

- Gal kol kas tik ruošiamės tam, kad hobis peraugtų į darbą, verslą. Dalyvaujame parodose, mugėse, - sako Edgaras, o Erika trumpai pamini vietas, kur buvo surengtos parodos.

- Svarbu mums dabar parodyti, ką mes gaminame, užmegzti kontaktus. Per trumpą laiką po pirmos parodos Darbo biržoje pasikeitė labai daug. Mes dabar turime stiprią komandą. Ir nors mes toje komandoje dviese, bet esame stiprūs. Vienas ne tiek daug galėdavau padaryti, o kai dirbame su Erika, daug daugiau galime padaryti, o svarbiausia, kad dviem smagiau dirbti. Bandome kurti savo šeimos modelį, kad galėtume ir dirbti kartu, ir laisvalaikį praleisti kartu. Savo pomėgiu mes taip pat ir šeimos saitus stipriname. Gal ateis laikas, ir mūsų hobis, kūryba peraugs į verslą. Jau turime įkūrę įmonę, parengiau projektą įrangai įsigyti. Jis jau vykdomas. Kai turėsime reikiamą įrangą, galėsime ir rimtesnius užsakymus įgyvendinti. Dabar gaminam pavyzdžius, dedame į savo puslapį Facebook‘e MB Erega, - apie darbinę situaciją mintimis dalinasi mano pašnekovai.

- Ar atsiranda žmonių, kurie susidomi jūsų gaminiais?

- Atsiranda, bet kol nepradėjome veikos oficialiai, viską atidedam ateičiai. O dabar mes turime laiko ramiai apgalvoti ateities perspektyvas, ir manau, kad tai gerai. Taip ateityje visai neblogai būtų hobį paversti pragyvenimo šaltiniu, o kol kas mes mėgaujamės tuo, kad kartu galime kurti įdomius namų apyvokos daiktus, dalintis mintimis, idėjomis, kuriant vieną ar kitą daiktą. Mūsų tikslas nėra susikrauti turtus iš to, ką darome, nes svarbiausia mums yra malonumas dirbant kartu. Mes kaifuojame dirbdami, - sako Edgaras.

- O kokie darbai Jūsų tandeme tenka Erikai?

- Aš lyg ir vadybininkė, bet ir dirbu kartu su Edgaru dirbtuvėse. Man patinka ir šlifuoti, ir dažyti. Edgaro darbai rimtesni, solidesni, o manuosiuose daugiau spalvingumo, žaismingumo. Tuo mes vienas kitą papildome, - sako Erika.

- Edgarai, ar eidamas į projektą „Atrask save“ tikėjaisi, kad tai bus impulsas naujiems siekiams?

- Aš visa tai seniai dariau, tiesiog dalyvavimas projekte man įskiepijo pasitikėjimą savo jėgomis. Dabar nemažai paramos sulaukiu iš Reškutėnų amatų centro, ten yra skirtos patalpos, kur išdėlioti mano pagaminti daiktai, bet daugiausia paramos, žinoma, sulaukiu iš savo artimųjų. O kalbant apie ateities planus, su jauduliu laukiu tos dienos, kai įsigysime reikiamą įrangą ir bus galima pradėti veiklą, - sako Edgaras.

- O kas dar jūsų planuose?

- Turime gražią viziją susieti darbą, pomėgius, laisvalaikį į vieną bendrą mūsų šeimos koncepciją, trumpai tariant, sukurti tokį šeimos modelį. Tame modelyje turi atsirasti vietos ir mums, tėvams, ir dukrytei. Smagu būti kartu ir vienas kitą palaikant eiti pirmyn, - sako mano pašnekovai Erika ir Edgaras Strakšiai.

Sukurti tokį šeimos modelį, apie kokį svajoja Erika ir Edgaras – graži siekiamybė ir, žinoma, pilnai įgyvendinama. Edgaras džiaugėsi pažintimi su meno kūrėju, dailininku Juozapu Jakštu, iš kurio sulauktas pagyrimas jaunam žmogui daug reiškia. Štai tokiomis svajonėmis ir idėjomis gyvena jauni žmonės Erika ir Edgaras Strakšiai, puoselėjantys savo planus gyventi savo gimtajame Švenčionių rajone, Švenčionių mieste, o užbaigti šį pasakojimą norėčiau Erikos ir Edgaro Strakšių atsisveikinant pasakytais žodžiais:

- Mūsų tikslas nėra iš to, ką darome, susikrauti turtus, mums svarbus dvasinis komfortas ir galimybė būnant kartu jaustis gerai...

Algis JAKŠTAS